Dekorace na zeď

Veselé samolepky na zeď, to nejsou jen princezny, motýlci a květinky, ale také okouzlující králík Harry. Ten si získá srdce každého dítěte. Seženete jej ve dvou různých velikostech. Samolepka s králíkem Harrym je tištěná s bílým rámečkem, díky kterému perfektně vynikne králičí kožíšek. Milou jarní dekorací dětského pokojíčku mohou být i nejrůznější druhy tapet s motivem králíčků a zajíčků. Do dívčího pokojíčku pochopitelně s růžovým podkladem a do chlapeckého s modrým.

Další možností, jak dětem udělat radost a dopřát jim koutek s jejich oblíbenými zvířátky, je stylově vyzdobit stěny vinylovou fólií ve tvaru pestrobarevných králíčků. Každý z nich má jinou barvu a díky svému podkladu perfektně drží jak na zdi, tak na dřevu nebo na plastu či keramice. Výhodou je, že tuto dekoraci můžete po Velikonocích snadno sundat.

Ušáčci do postýlek

Ochranné mantinely do postýlek, dětské ložní povlečení, potahy na prostěradla, povlaky na polštářky, otáčivé hrací mobily k zavěšení nad postýlku, kapsáře nejen na plenky, lampičky k postýlce, všechno dnes seženou rodiče v jednotném ladění s motivem oblíbených zajíčků nebo králíčků.

Lampičky a lustry s ušatými motivy

Častými doplňky dětských komod a nočních stolků jsou také originální dětské LED lampy Mr. Maria s Králíčkem Miffy. Králíček Miffy vznikl v představách holandského kreslíře Dicka Brauna, když vyprávěl svému malému synkovi pohádky o králíčkovi od Severního moře. Podobný osud má i LED lampička Zajíc Joseph, která pochází z Francie. Rozsvítí dětský pokoj příjemným teplým světlem a hlavička zajíčka se dá natočit tak, aby i on mohl poslouchat večerní pohádky před spaním.

Dětské koberečky a předložky

Svou významnou funkci plní v dětském interiéru také nejrůznější koberečky, předložky anebo hrací deky, které mají za úkol chránit děti před nachlazením, pokud si hrají na zemi. Proč je dětem také nepořídit ve tvaru zajíčka, králíka nebo alespoň s jejich motivem!

Háčky na oblečení a další drobnosti

Obrázek na zeď, plyšové hračky, oblečení pro děti, kapsář na plenky, dětské hodiny, koše a zásobníky na hračky, háčky na oblečení, pufy na sezení nebo úchytky na dětském nábytku, to vše může být v prostředí blízkém dětem ztvárněno v podobě jejich oblíbených ušatých kamarádů. Největší radost však dětem zcela jistě uděláme plyšovými hračkami v podobě těchto zvířátek. Také okenní parapet můžete dětem vyzdobit dekorací se symbolem velikonočních svátků.

Polička plná krásných ušáků

Poličky mohou být stejně jako knihovničky plné dětských knih, v nichž hlavní roli hrají zvířecí hrdinové. Se zajíčky seženete spoustu krásných zarážek na knihy. A pokud v polici zbyde kousek volného místa, mohou tam maminky posadit některý ze svých vlastních výtvorů, třeba okouzlující trojici háčkovaných zaječích slečen ve třech odlišných barvách.

Králíček Petr

Inspirací pro mnoho dětských dekorací se stala také kniha Králíček Petr autorky Beatrix Potterové. Když byl navíc v roce 2018 uveden na plátna kin film o Králíčku Petrovi, děti si tohoto veselého a bezstarostného hopsajícího hrdinu natolik zamilovaly, že králíček doslova ovládl mnohé dětské pokojíky hlavně v USA. Jeho podobu na sebe vzaly zarážky na knihy, potisk bytového textilu, stínidla lamp, plyšové hračky, nábytek, tapety i podložky na přebalování nejmenších miminek.