Při čištění celé domácnosti se velmi často zapomíná na samotnou pračku, kterou je potřeba pravidelně čistit i zevnitř. Nemusí to být však něco složitého, čeho byste se měli bát. Spíše naopak! I když úklid domácnosti není nic oblíbeného, poradíme vám, jak nejjednodušeji to zvládnout bez všelijaké chemie. Postačí, když si vezmete na pomoc ústní vodu.

Podívejte se na video, jakých 6 různých triků s ústní vodou můžete udělat:

Zdroj: Youtube

Dezinfekce celé pračky

Ústní voda poslouží jako účinná dezinfekce pračky, která odstraní jak vodní kámen, tak veškeré bakterie a další usazeniny. Díky ní bude po vyprání pračka svěží a čistá, zkrátka opět jako nová! Do prázdného bubnu pračky nalijte sklenici ústní vody. V menším množství pak i do nádržek na prací gel a aviváž. Poté spusťte samočisticí program s nejvyšší možnou teplotou.

Lesk a vůně

Po skončení programu otřete jak nádržky, tak i buben hadrem namočeným ve vodě. A výsledek? Vaše pračka se bude jenom lesknout! Zároveň ji ústní voda zbaví nežádoucího zápachu, který mohou mít na svědomí usazeniny. Tento čisticí proces opakujte každý měsíc a sami budete překvapeni, jak se prodlouží životnost vaší pračky.

Roztok s octem

Vyprali jste prádlo, ale namísto toho, aby krásně vonělo, zapáchá? Pokud nemáte při ruce plnou lahev ústní vody, můžete zbavit pračku usazenin i s půl hrnkem ústní vody, kterou dořeďte octem. Tento roztok pak nalijte do zásobníku na prací prášek a prázdnou pračku zapněte. Efektivně se zbavíte jak zápachu, tak i vodního kamene.

Ústní voda k prádlu

Pokud chcete pořádně vydezinfikovat také prádlo, pak není nic jednoduššího než k němu do bubnu pračky přidat trochu ústní vody. Ta skvěle poslouží pro zničení bakterií, virů a choroboplodných zárodků. Také během tohoto procesu se zároveň dezinfikuje i pračka. Tento způsob praní si nemůže vynachválit spousta hospodyněk!

Další využití ústní vody

Pračkou to všechno nekončí! Ústní vodu můžete používat také při úklidu celé domácnosti. Účinně odstraní zápach z koše, vyleští kachličky a lesklé povrchy, osvěží květiny, rozjasní toaletu a mnoho dalšího. Využít ji můžete dokonce i na tělo, kde vám pomůže s péčí o pleť, vlasy i chodidla.

Související články

Zdroje: smili.cz, irecept.cz, aazdravi.cz