Lyže s hůlkami

Staré dřevěné lyže jsou úžasnou vánoční nebo zimní dekorací. Připevněte je pomocí vrutů třeba na dveře kůlny či staré garáže, rovně nebo trochu našikmo, fantazii se meze nekladou. Našli jste k nim i hůlky? Použijte je rovněž, stačí je třeba jen zavěsit poutky na špičky lyží nebo rovněž přišroubovat. Pak už stačí vše dozdobit větvemi jehličnanů - můžete je připevnit drátkem nebo jednoduše zastrčit za lyže, pokud jste použili dostatečně dlouhé vruty a neutáhli jste je příliš. Přidejte staré dřevěné nebo látkové ozdoby či větvičky s červenými bobulkami.

Brusle nevyhazujte

Brusle po babičce nebo mamince už dosloužily? Rozhodně je nevyhazujte, poslouží jako vtipná dekorace, kterou můžete mít venku celou zimu. Vůbec nevadí, že jsou nože zrezivělé, spíše naopak. Brusle spojte tkaničkami, ozdobte jutovou stuhou, dovnitř vložte větvičky a zavěste na dveře, třeba na kliku.

Židle na zahradě

Objevili jste jedinou židli, která se k ostatním kolem jídelního stolu nehodí? Postavte ji na zahradu, terasu či verandu. Vůbec nevadí, když ji zasype sníh. Na sedák umístěte oblíbenou nádobu s větvemi jehličnanů, doplňte jednoduchým věncem, na opěradlo můžete zavěsit nejrůznější vánoční ozdoby, nebo je jen tak volně položit.

Sáňky i nádobí

Jaké další věci lze využít pro dekorace? Například staré smaltované či plechové nádobí - mísy jsou vhodné jako nádoby na zimní rostliny či rychlené cibuloviny, do menších misek můžete zapíchat aranžmá pro adventní svícny, staré sáňky poslouží jako podstavec třeba pod vánoční stromek v květináči.

Zdroje:www.countryliving.com, www.familyhandyman.com