Maličkost, ale potěší… Ubrousky, složené do tvaru vánočního stromečku a ovoněné kořením, dovedou štědrovečerní stůl k dokonalosti.
Co budeme potřebovat?
Látkové nažehlené ubrousky čtvercového rozměru v různých odstínech zelené, skořicovou kůru v kusech a hvězdičky badyánu.

Jak postupovat?
Ubrousek složíme klasicky do čtverce, volné cípy spočívají nahoře.
Horní cíp přeložíme ke spodnímu. S pravidelnými rozestupy přeložíme i další tři cípy.

Ubrousek otočíme vrchní stranou k podložce a boční cípy přeložíme přes sebe.

Opět otočíme ubrousek čelní stranou k sobě a už se rýsuje cosi jako stromeček.

Nyní založíme všechny čtyři cípy dovnitř, tím vzniknou vodorovná patra.

Nakonec přeložíme spodní díl dospodu pod stromeček.
Na špičku stromečku umístíme hvězdičku badyánu a do spodního otvoru ubrousku vsuneme „kmen“ ze skořicové kůry. Hotovo!

Nyní se už můžeme jen kochat, jak tyto kořeněné ubrousky dokážou provonět celý stůl.