Opravte zaseklý zip

Když se zip na vašem oblečení zasekne, může být frustrující se snažit ho rozepnout. Naštěstí vám vazelína může pomoci s tímto problémem. Stačí aplikovat malé množství vazelíny na zaseklý zip a snažit se ho rozepnout. Vazelína pomůže snížit tření a umožní zipu snadněji sklouznout.

Vyčistěte žárovky

Pokud se na vašich žárovkách hromadí prach a špína, mohou ztrácet svůj výkon a mohou být méně efektivní. Pomocí vazelíny však můžete snadno vyčistit své žárovky. Stačí aplikovat malé množství vazelíny na hadřík a otřít žárovky. Vazelína pomůže odstranit špínu a prach a zlepšit tak kvalitu světla.

Ochrana kovových předmětů

Pokud máte kovové předměty, které se mohou snadno poničit, jako například nábytek nebo kovové závěsy, může vám vazelína pomoci chránit je před poškozením. Stačí aplikovat malé množství vazelíny na kovové povrchy a otřít je do lesku. Vazelína vytvoří ochranný film, který zabraňuje korozi a dalším škodlivým vlivům.

Na triky s vazelínou, se podívejte ve videu:

Zdroj: Youtube

Ošetření suché pokožky

Pokud máte suchou a popraskanou pokožku, může vám vazelína pomoci ji hydratovat a zlepšit její stav. Stačí aplikovat malé množství vazelíny na postižené oblasti a jemně ji vmasírovat do pokožky. Vazelína pomůže uzavřít vlhkost a zlepšit tak stav vaší pokožky.

Ochrana dřeva

Pokud máte doma dřevěný nábytek nebo podlahu, může vám vazelína pomoci ochránit je před poškozením a zlepšit jejich vzhled. Stačí aplikovat malé množství vazelíny na dřevěné povrchy a jemně ji rozetřít do dřeva pomocí hadříku. Vazelína pomůže vytvořit ochranný film, který zabraňuje vlhkosti a škodlivým vlivům na dřevo. Navíc může vazelína zlepšit vzhled dřeva, dodat mu lesk a chránit ho před praskáním.

Vazelína je skvělým pomocníkem v domácnosti a může být použita pro mnoho různých účelů. Tyto triky vám pomohou využít vazelínu na maximum a zlepšit tak váš každodenní život. Stačí mít jen malé množství vazelíny a trochu kreativity, abyste mohli využít všechny její výhody.

Zdroje: realsimple.com, Who What Wear UK