Stejně jako se v zahradě dobře jí, lze tady ní jídlo i připravovat. Nemáme na mysli venkovní grilování, ale přípravu běžných pokrmů a čerstvých salátů. Je to nejen příjemné, ale i praktické. Sklizenou zeleninu ze zahrádky rovnou použijeme bez toho, aniž bychom ji nosili domů. Opláchneme ji pod hadicí a rovnou s ní na prkénko.

Příjemná i praktická

Přípravou pokrmů venku také můžeme odbourat otravné chození s věcmi z kuchyně do zahrady: než nanosíme hrnce, talíře nebo skleničky, to je nějakých kroků.

Skvělým nápadem a chytrým řešením je proto zahradní kuchyně. Jedná se o jednoduše vybavenou sezonní stavbu. Pro letní kuchyni nemusíme stavět zděný domek, neboť může být plně otevřená, vzdušná, světlá a v co největším kontaktu s okolím. Prostě tak, aby se nám v ní dobře tvořilo. Může být krytá jen částečně pergolou nebo stříškou, případně patřit k terase či venkovnímu posezení.

Co by v ní nemělo chybět?

V první řadě potřebujeme místo na krájení a přípravu jídla a úložné prostory. Stačí jednoduché skříňky ze dřeva nebo kovu a jídelní stůl. Dobře zužitkujeme i vyřazený nábytek.

V kuchyni by měl být dřez s tekoucí vodou, ideálně i teplou. Pokud nejčastěji připravujeme saláty a podobná jídla zastudena, způsob ohřívání řešit nemusíme, chceme-li plnohodnotně vařit, opatříme si jednoduchý sporák, třeba elektrický dvouplotýnkový nebo propanbutanový.

Nezapomeneme ani na koš, bioodpad můžeme vynášet rovnou na kompost.

Zabudovaná elektrická zásuvka umožňuje používat kuchyňské spotřebiče, například mixér nebo odšťavňovač.