Zápachy jsou různé

Každý byt či dům má nějakou atmosféru i aroma. Neznamená to, že máte domácnost vybavenou osvěžovači a parfémy na každém kroku. Prostě nábytek, různé materiály a květiny dávají každému domovu specifický pach.

Co ale se zápachy, které nám nevoní? Právě takový je pach po smažení. I když máte dobrou digestoř, zápach oleje a smažených jídel se rozline po celém bytě. Bohužel tak dobře, že přetrvá v místnostech po dlouhou dobu. I když už se zdá, že je vyvětráno, praští nás do nosu v ložnici, když jdeme večer spát. Víte, jak se jednoduše zbavit zápachu ze smažení?

Jak se vyhnout zápachu při smažení

Se zápachem se dá bojovat různými prostředky už během vaření. Aby zapáchal dům co nejméně, můžete přidat do horkého oleje plátek jablka. Až zhnědne, vyměňte jej za další.

Pomáhá také vaření octové vody, případně ovoněné pár kapkami esenciálního oleje. Můžete také dát povařit ovocné slupky, vhodné jsou ty z citrusových plodů. Nebo povařte celou skořici s pár kousky hřebíčku, které zas navodí téměř vánoční atmosféru.

Použijte na zápach v bytě obyčejnou aviváž

Výborně funguje také trik s aviváží. Aviváž je vhodným a levným prostředkem, kterým provoníte nejen prádlo, ale i byt. Navíc použití je velmi jednoduché.
Budete potřebovat hrnec nebo rendlík, vodu a zhruba 30 ml aviváže, kterou běžně používáte. Do rendlíku nalijte 1 litr vody, přidejte aviváž a dobře promíchejte. Nechejte na plotně vařit tak dlouho, dokud se celý obsah rendlíku nevypaří. Je vhodnější starší nádobí pro případ, že byste neuhlídali odpařovaní a hrnec by se začal připalovat. Aviváž provoní celý byt a zanechá svěží aroma.

Zdroje: adbz.cz, www.cookist.com