Experimenty na středních školách dokazují, že někdy se v barvě vlasů, s níž jsme se narodili, prostě necítíme dobře. Hnědovlásky chtějí být blondýnkami a blondýnky milují černou. Pokud však chcete změnu, ale ne tak drastickou, zkuste sáhnout po přírodních ingrediencích. Navíc maska ze skořice a medu nejen zesvětlí vlasy, ale je pěkně vyživí.

Výhody skořice a medu

O skořici je známo, že stimuluje průtok krve až k pokožce hlavy. Ve skutečnosti tedy může podpořit růst vlasů. Prášek také působí jako jemný peeling, který pomáhá odstraňovat odumřelé buňky z pokožky. Buďte však opatrní a držte se doporučovaného množství. Pokožka by se totiž mohla podráždit. Stejně jako med, je protizánětlivá a bohatá na antioxidanty. Med skvěle hydratuje a absorbuje vlhkost do pramenů vlasů. Je hluboce výživný a je přírodním kondicionérem. Tyto dvě přísady vytvářejí smyslnou vůni, která se používá i na relaxaci. Po opláchnutí často ve vlasech přetrvává.

Zesvětluje skořice a med vlasy?

Kombinaci medu a skořice na zesvětlení vlasů znaly už naše babičky. Skořice totiž aktivuje peroxid vodíku obsažený v medu. Nezapomeňte však, že se jedná o přírodní zesvětlovač, takže změna nebude tak drastická. Pokud jste někdy viděli videa, jak se z hnědovlásek stávají blondýnky nebo jste na střední škole zažili období domácího zesvětlování s kamarádkou, víte, že tmavá barva má červené podtóny. Počítejte tedy s tím, že vaše vlasy mohou „chytnout" mírně rezavý odstín. Po několika dnech by se však barva měla usadit do světle hnědé.

Jak dlouho trvá barvení vlasů skořicí a medem?

Závisí to na tom, jak světlé nebo tmavé jsou vaše vlasy a jak moc je chcete zesvětlit. Většina kadeřníků či blogerek přiznává, že větší změna nastane až po 4. aplikaci této masky. Proto je dobré ji začlenit jako rutinu a těšit se z benefitů, které med a skořice, mimo zesvětlení, nabízejí.

Recept na masku na vlasy se skořicí a medem

Budete potřebovat:

skořici, med, olivový olej, vodu a kondicionér

V misce smíchejte 1 lžíci syrového medu a 1 čajovou lžičku skořice. Nechte 30-60 min odstát, aby se aktivoval peroxid vodíku. Přidejte 2 lžíce vody a 2 lžíce olivového oleje. Nakonec, pro zesílení textury a usnadnění aplikace, přidejte 1-2 polévkové lžíce kondicionéru.

Jak nanášet masku z medu a skořice?

Nejdříve si umyjte hlavu, ale vynechte kondicionér. Masku nanášejte tak, že mokré vlasy rozdělíte na dvě poloviny. Vrchní a spodní. Rukama ji naneste nejdřív na spodní část hlavy a poté na vrchní. Pokud si chcete vytvořit melír, směs aplikujte jen na některé prameny. Poté vlasy zabalte do sáčku nebo koupací čepice a nechte alespoň 4 hodiny působit. Masku můžete mít i přes noc. Nezapomeňte si však dát na polštář ručník, aby se vám nezabarvil. Ráno si vlasy důkladně umyjte, abyste dostali ven všechnu jemnou skořici.

Zdroje: aboutgameema.wordpress.com, www.teenvogue.com