Zdroje: www.womenio.com, winkgo.com

6 triků se zubní pastou

Baví vás různé triky a tipy na to, jak ty nejobyčejnější běžné věci můžete použít k vašemu užitku? Podívejte, co všechno se dá dělat se zubní pastou. Nechejte se inspirovat například tímto videem se šesti triky se zubní pastou.

Zdroj: Youtube

Zubní pasta toho dokáže mnohem víc

Je toho ale samozřejmě mnohem víc a určitě mnohé tyto triky znáte. Zubní pasou sice vyčistíte displej tabletu, telefonu nebo sklíčko foťáku, snad pomůže i zamaskovat jemné škrábance, ale o něco zajímavější je použití zubní pasty na zrcadlo v koupelně. Tenkou vrstvou zrcadlo potřete, nechejte film zaschnout a setřete suchým hadříkem nebo papírovou utěrkou. Díky zubní pastě se takové zrcadlo nebude mlžit.

Zubní pastou vyčistíte také zašlé stříbro, což je velmi jednoduchý trik, který za minutku zvládnete v koupelně. Pastu stačí prsty vemnout do šperku, ať už jde o přívěsek nebo prsten. O něco lepší je použití starého kartáčku na zuby, který ještě o důkladněji dostane pastu do různých štěrbin a hůř dostupných míst. Poté stačí opláchnout vodou a případně kartáčkem uvolnit veškeré zbytky pasty, osušit a hotovo!

Zubní pasta vám pomůže také odstranit skvrny od čaje na nádobí. Obyčejně je sice docela běžné umýt kroužky od čaje nebo kávy z bílého porcelánu, ale některé hrnky se prostě dají vyčistit jen obtížně. Možná je glazura horší, více porézní nebo je za tím jiný důvod, nicméně právě z takových šálků odstraníte odolné skvrny zubní pastou a mnohem snáze.

Pastou odstraníte skvrny nejen z bot, ale také z oblečení, tkaniček nebo koberce. Můžete ji vyzkoušet použít i na plotýnku žehličky, která - ač nepřilnavá - často trpí při nesprávném použití. Zubní pastou se prý dají vyčistit nejen klapky piana, ale prý i kroužky od skleniček a hrnků na dřevěné ploše stolu.

Zubní pasta pomáhá hojit

Zubní pasta, protože chladí, by však také měla fungovat proti svědění po štípnutí hmyzem. Vysušující a dezinfekční efekt zubní pasty se používá také na pupínky a drobné vřídky na tváři. Díky zubní pastě pupínky rychleji vyschnou a začnou se dříve hojit.

Související články