Na trhu je zubních past tolik, že mnohdy nevíte jakou si vybrat. Některé jsou chuťově dokonce dobré, a naopak jsou i pasty, které jsou dost chuťově odporné. Někomu stačí čichnout k určitému druhu a žaludek se mu obrací vzhůru nohama. Ale my si dnes nebudeme psát o tom, jakou zubní pastu si nejlépe zakoupit, nebo jak si správně čistit zuby. Využijeme pastu na zahradě a v domácnosti jakbysmet.

Kousnul vás brouček?

Při práci na zahradě můžete lehce přijít k všelijakému kousnutí od všelijakých živočichů z hmyzí říše. Na kousanec naneste trochu zubní pasty, ta omezí svědění a zamezí k rozšíření případné vyrážky.

„Břečťanové“ svědění

Břečťan se velice rychle rozrůstá, kdo ho na zahradě má, velmi dobře to ví. Občas procházíte kolem zídky, kde vyčnívá šlahoun a co uděláte? Dobře, spousta lidí neudělá nic…ale zahradní estét ho odtrhne. Na ten jeden kousek břečťanu si nebude brát přece rukavice. Ejhle, ono to docela svědí! První pomoc naleznete v zubní pastě.

Zašlé kovové hrnce

Hrnce po čase dostávají nádech jiné barvy než té původní – stříbrné, pokud vás to irituje, opět to vyřeší zubní pasta. Trochu pasty naneste na hadřík a otřete rendlíky ze všech stran. Pak stačí jen opláchnout vodou.

Jestli jsou už vaše hrnce více tmavé než stříbrné, zubní pastu vetřete do rendlíku, nechte ho odpočinout a omyjte.

Umyvadlo jako nové

Přichází neohlášená návštěva a vaše umyvadlo v koupelně vypadá jak po souboji (to znají především rodiče od dětí). Do umyvadla naneste zubní pastu, vezměte si hadřík nebo houbičku (co máte v dosahu) a rychlostí blesku vydrhněte, opláchněte, zamaskujte stopy a jděte návštěvu s úsměvem přivítat.

Čistá pokožka po barvení vlasů

Po každém barvení osobně musím maskovat „stopy“ po barvě. Ani make-up mi mnohdy nestačí, stejně jsou tmavé fleky vidět. Zkusili jste je odstranit zubní pastou? Místa vám krásně vybělí.

Počmáraná zeď

Děti občas vyvedou něco, co nechápete. Ale uznejte, také jste to dělali. To se týká i pomalované zdi. Zkuste nanést na nakreslené „obrázky“ zubní pastu a vyčistěte starým kartáčkem na zuby nebo suchým hadrem. Používejte pouze na bílou zeď.

Čistý záchod

Už týden si nejste schopní vzpomenout v obchodě na čistící gel toalet. V krámu sice víte, že jste NĚCO potřebovali, ale najednou je ve vašem mozku pusto, prázdno. Známe to všichni a troufnu si tvrdit, že velmi dobře!

Vezměte si na toaletu pomocníka na skvrny – zubní pastu. Naneste do mísy a kartáčem toaletu vydrhněte. Nezapomeňte zajet i pod okraj.

Sklo mobilu jako nové

Zubní pasta odstraní škrábance z telefonu. Tedy…pokud tam nemáte pavouka do všech stran. Malé množství pasty aplikujte na sklo, jemně potírejte hadříkem a ve finále otřete vlhkým hadříkem.

Ochrana před slimáky

Tvrdí se, že když zubní pastou „nakreslíte“ kruh kolem záhonu, slimáci se přes tuto zábranu nevydají. Pasta slimákům nevoní a ani nechutná. Ale jestli tahle finta doopravdy funguje, to zkusím až za rok.

Čisté vázy

Po čerstvých květinách zůstává ve vázách, za nějaký čas, usazený vápník. Zbavíte se ho tím způsobem, že na hadr nanesete zubní pastu a omažete jí vnitřek vázy. Jestli máte vázu s úzkým hrdlem, dejte pastu na kartáč a rozpatlejte pastu uvnitř tímto kartáčem.

Dobrá vizitka – čisté boty

Světlé boty jsou v oblibě. I když se snažíte ze všech sil, aby zůstaly zářivé, stejně se umažou. Můžou opět zářit, když na ně dáte trochu zubní pasty a houbičkou otřete.

Zdroje: www.dumazahrada.cz, svetkreativity.cz, balconygardenweb.com