V České republice máme na krásná místa a města štěstí. Skoro každé město a vesnice nabízí nějakou zajímavost, díky které stojí za návštěvu. Jsou místa neznámá, známá a pak ta úplně nejznámější, za nimiž se sjíždějí lidé z celého světa. I pro obyvatele Česka mají tyto turistické bestsellery co nabídnout. Obzvlášť v době, kdy zde téměř nenarazíte na návštěvníky ze zahraničí. Dejte tedy v letošním roce těmto městům šanci vás okouzlit. Nebudete litovat!

Praha

Praha je často nazývána matkou měst. Něco na tom bude. Ve své době šlo o centrum kultury a vzdělanosti. V současné době při dovolené v Praze můžete obdivovat jak starobylé památky, tak současné umění a architekturu. Právě díky jedinečné rozmanitosti architektonických slohů na jednom místě je Praha oblíbeným turistickým cílem. Při návštěvě můžete znovu objevovat známé památky jako třeba Staroměstskou radnici, Karlův most či Pražský Hrad nebo se pustit do zkoumání méně známých cílů jako jsou vinice na Salabce, Maroldovo panorama či letohrádek Hvězda. Dobrodruzi pak mohou objevit i nejnovější atrakci - 4 pražské póly. Praha je ideální destinací pro rodinnou dovolenou či pro romantický pobyt ve dvou.

Český Krumlov

Perla jižních Čech má všudypřítomných turistů z Asie a Evropy zvláštní kouzlo. Dodejte si odvahy a nechte se při ubytování v Českém Krumlově vtáhnout kouzelnou atmosférou města na Vltavě. Český Krumlov vás nadchne křivolakými uličkami, malebnými zákoutími a hlavně neskutečně fotogenickými pohledy na město i na zámek. Krumlovu v minulosti podlehl i kontroverzní umělec Egon Schiele, kterému je věnována místní galerie. Tu byste rozhodně při vašich jihočeských toulkách neměli vynechat. Oblíbeným cílem v Krumlově je i fotografický ateliér J. & F. Seidelových či poutavá expozice v areálu zdejších klášterů.

Kutná Hora

Do třetice všeho dobrého míříme do Středočeského kraje, kde se turistům tají dech při pohledu na dokonalost středověkého kamenického umění. Katedrála sv. Barbory v Kutné Hoře i katedrála v nedalekém Sedlci jsou výjimečné stavby s mimořádným geniem loci. A pokud se chcete tak trošku bát a zároveň být udiveni mistrným umem Jana Blažeje Santiniho Aichela, pak rozhodně nevynechejte prohlídku v kutnohorské kostnici. Během ubytování v Kutné Hoře se můžete vydat pod zem. Přístupné jsou doly, kde se ve středověku těžila stříbrná ruda.

O možnostech ubytování známým památkám nadosah se nejvíce dozvíte na webu Hotel.cz.