Kde budete nejčastěji grilovat?

Na zahradu se hodí grily na dřevěné uhlí, plynové a kombinované grily a také grily s udírnou. Postavit si můžete rovnou i celou zahradní kuchyni. Vaření na čerstvém vzduchu je skvělý zážitek. Nejen v parcích využijete hlavně přenosné grily na dřevěné uhlí. Ke grilování vám stačí dřevěné uhlí, podpalovač, deka a nedočkaví strávníci. Pokud si chcete zagrilovat i během týdne a nemáte moc času, ideální variantou je elektrický gril, který stačí jen zapojit do zásuvky.

Na čem grilovat?

Dřevěné uhlí se, na rozdíl od briket, snadněji zapaluje a nezůstane po něm tolik popela. Spotřebujete ho však více než dřevěných briket. Oheň a žár je potřeba udržovat a správně regulovat. S každým grilováním získáte nové zkušenosti. Grily na dřevěné uhlí (a jejich menší a mobilní varianty) jsou dobrými společníky při grilování pod širým nebem. Existuje několik typů grilů na dřevěné uhlí. V kotlovém grilu můžete bezstarostně grilovat za každého počasí, protože je vybaven poklopem. Ideálním společníkem na piknik nebo rychlou večeři na cestách je jednorázový gril. Dobrou variantou na balkón nebo do bytu je bezkouřový gril s ventilátorem. Tuk při grilování nekape do ohně a zabudovaný ventilátor zajistí hoření bez kouře. Své výhody má i závěsný gril. Maso zavěsíte nad grilovací rošt a grilujete ve výšce, kterou můžete libovolně měnit podle potřeby. Nechcete si ničit zahradu kopáním ohniště? Ptejte se po přenosném ohništi s grilovací funkcí.

Výhodou plynového grilu je rychlé zprovoznění stisknutím elektronického zapalování. Plamen můžete regulovat na dvou až pěti hořácích (podle typu a velikosti grilu) a teplotu hlídat pomocí zabudovaného teploměru. Poklop na grilu zajišťuje rovnoměrnou cirkulaci vzduchu. Většina grilů má i boční a zpětné hořáky a grilovat tak bez obav můžete až do té chvíle, kdy spotřebujete celý obsah propanbutanové nádoby. Poté jí vyměníte a vaříte dál.

Po elektrickém grilu sáhne ten, kdo má možnost posedět si na terase či balkóně, chce ušetřit starosti a čas a nemůže si dovolit grilovat nad otevřeným ohněm a kouřem znečišťovat okolí. Elektrický gril je dobrou variantou na cesty, návštěvy a rychlé a originální pohoštění. Elektrický gril má krátkou dobu zahřátí a snadno se udržuje. Některé typy lze dokonce mýt v myčce na nádobí a bezpečnostní spínač gril automaticky vypne v případě odejmutí roštu.

Jaké příslušenství budete ke grilování potřebovat?

Grilovačka na plném slunci a bez možnosti si sednout je nic moc. Máme pro vás dva geniální tipy, jak rychle a snadno připravit parádní posezení. Základem je pivní set. Lehká kovová konstrukce a lakované dřevo vám zaručí snadnou manipulaci a praktickou údržbu. Jeden stůl a dvě lavice až pro deset lidí se dodává v balíku 50x220 cm a za necelou minutu máte kde sedět a pít. Stůl vám navíc může posloužit jako pracovní plocha.

Existuje množství příslušenství pro grily, které pomůže zdokonalit a zjednodušit přípravu masa, zeleniny a všeho ostatního, co se chystáte grilovat. Kleště jsou obvyklé, teploměry postupně objevujeme, ale víte o tom, že existuje nepřeberné množství dalších vychytávek? Patří mezi ně například marinovací injekční jehly, grilovací fény, stojany na žebírka, kameny na pizzu, držáky na ryby, špízy na marshmallow, stojany na kuře, lisy na hamburgery, formy na klobásy.