V momentě, kdy chatu uzavřete, vnitřní prostor hůře dýchá. Vzhledem k tomu, že se ve většině chat během zimní sezóny netopí a teplo chatu nevysouší, ani zde pořádně neproudí vzduch, hromadí se zde vlhkost. A odtud je již jen krůček ke vzniku plísní. Znáte ten moment, kdy se těšíte na chatu, která vás, během stisknutí kliky dveří obklopí nepříjemným zatuchlým zápachem.

Zatuchlý zápach je způsobován právě nadměrnou vlhkostí, která může napáchat i větší škody jako jsou ztráty na majetku, reznutí konstrukcí a s tím spojené problémy se statikou, nebo vyšší výskyt plísní a zdravotní rizika. Plísně se rády množí právě ve vlhkém prostředí. Vlhko vytváří ideální podmínky pro jejich vývoj, a tak se rozrůstají tak dlouho, až si jich všimnete třeba na zdech, v koutech místnosti, nebo za nábytkem. Největší překážkou ale není jejich vzhled, nýbrž nebezpečí pro organismus. Najednou se můžete potýkat s alergiemi, kašlem, s bolestmi hlavy atd. Jestliže se ale plísně vyskytnou, je nutné se jich zbavit. Postříkejte je sprejem Ceresit Stop Plísni, nechte chvíli působit a následně setřete. Plíseň se ale bude tvořit opakovaně, jestliže neodstraníte příčinu.

Účinným řešením je pravidelné intenzivní větrání, které jde ale v tomto případě jen stěží. Když není sezóna, do chaty se téměř nejezdí.

Jak ale zařídit, aby vaše chata přežila sezónu beze ztrát? Vzhledem k tomu, že pravidelné větrání nepřipadá v úvahu, přece nenecháte zlodějům pozvánku k návštěvě, přichází na řadu jiná pomoc. Před odjezdem z chaty nainstalujte pohlcovač vlhkosti Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360°.

Jak se zbavit nadměrné vlhkosti se podívejte na videu

Zdroj: Youtube

Kvalita a rychlost účinku je zaručena kombinací originálního Ceresit systému a originální Ceresit tablety, které fungují jako celek. Tak, jak tableta nasává vlhkost, postupně se rozpouští a obsah nádoby se po naplnění jednoduše vylije do toalety nebo umyvadla. Navíc tablety dokážou neutralizovat pachy a chatu provonět jemnou vůní. Jedna tableta vydrží fungovat 1 – 2 měsíce podle velikosti místnosti a hladiny vzdušné vlhkosti. Poté můžete zakoupit náhradní.

Výrobky Ceresit STOP VLHKOSTI můžete zakoupit zde.

Velkou výhodou je, že Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360° funguje bez potřeby elektrické energie, proto jej mohou použít i ti, kteří ve své chatě elektřinu vypínají. Když zavřete dveře své chaty, Ceresit pracuje a pohlcuje vlhkost bez vás a vy se pak po zimě můžete těšit na příjemné voňavé prostředí vaší chaty.

www.stop-vlhkosti.cz