Vzorový dům TENDENCE, který pro ATRIUM navrhl architekt Vlastimil Mulač, ukazuje cestu individuální výstavby. Dům se totiž přizpůsobuje představám klienta, nikoliv naopak. TENDENCE je dispozičně variabilní, ale kompromisně jednoduchá a jasná. Skládá se ze dvou částí propojených proskleným komunikačním prvkem, z nichž každá je tvarově a výrazově odlišná. Jednu část tvoří krychle s plochou střechou a obkladem z modřínových lamel ponechaných v přírodním odstínu, druhá část má sedlovou střechu a její fasáda je obložena tmavě šedivými fasádními deskami.

Dům má již od vchodových dveří otevřený prostor. V předsíni jsou prosklené dveře, chodba se kolmo kříží s dalším prostorem domu, v přízemní části je obývací pokoj, hostinský pokoj, část půdorysu zabírá prostorná technická místnost. Pro naprosté pohodlí je u hostinského pokoje koupelna, další dvě najdeme u ložnic v patře. K dispozici je v přízemí i další WC a šatna. V obývacím pokoji je část stěn prosklených, s propojením na chodbu, takže prostor se opticky zvětšuje a získává vzdušnost.

Pro vytápění se využívá moderních a úsporných technologií. Účinný solární systém slouží nejen pro ohřev teplé užitkové vody, ale také jako podpora přitápění. Pokud solární systém nepokryje celkovou spotřebu tepla, zapíná se automaticky elektrokotel. Jako doplňkové vytápěcí těleso slouží samostatný krb. Celý vytápěcí systém ovládá inteligentní řídící jednotka Siemens Synco Living. Pro maximální hygienu vzduchu a úsporu energií systém doplňuje decentrální řízené větrání s rekuperací inVENTer. Tento systém zabezpečuje výměnu vzduchu v celém domě bez toho, aby se muselo větrat okny. Vzduch přiváděný do domu se předehřívá a s tím souvisí další úspory tepla. Samozřejmou součástí každé místnosti je strukturovaná kabeláž, která přivádí TV signál, satelit, video, PC síť, telefon a rádio. Síť umožňuje komunikaci mezi jednotlivými přístroji, jejich přemisťování, opětovné připojení či připojení nových přístrojů a jejich dálkové ovládání. Zajímavostí je vyřešení zapínání a vypínání osvětlení. V klice dveří do každé místnosti je nainstalovaný vypínač, který dává signál k zapnutí či vypnutí světla v místnosti. Světla se mohou ovládat také dálkovým ovladačem.

Vizitka vzorového domu:
Dispozice domu: 6+kk
Zastavěná plocha: 137,23 m2
Podlahová plocha: 214,42 m2
Konstrukční systém: difuzně uzavřená konstrukce ATRIUM IZO PLUS
Adresa vzorového domu: Kunratická 904 252 43 Průhonice
Kontakt pro návštěvu: Iva Smíšková, +420 261 090 105
Otevírací doba: po-ne 10-18 hodin (včetně svátků)

Zveme vás k návštěvě vzorového domu!