Jaké druhy dřeva se používají na výrobu kartáčů?

Kvalita kartáče na vlasy hodně záleží na tom, jaký konkrétní druh dřeva byl použitý pro jeho výrobu. Nejpopulárnější varianty jsou buk, dub, bříza a jalovec. Uvedené druhy dřeva jsou nejvhodnější pro vytváření vysoce kvalitního a odolného příslušenství. Buk se dobře brousí a jeho povrch je velmi hladký, bukový kartáč je proto k vašim vlasům co nejšetrnější. Jalovec je oblíbený pro své antiseptické vlastnosti a doporučujeme ho všem, kteří potřebují pomoc v boji proti lupům a dalším problémům s vlasovou pokožkou.

O vaše kartáče musíte pravidelně pečovat. Jen to zaručí jejich čistotu, což poté pozitivně ovlivní vzhled vašich vlasů a také pomůže prodloužit životnost kartáče.

Vlastnosti dřevěných kartáčů na vlasy:

  • Přírodní materiál nepoškozuje jemnou vlasovou pokožku
  • Perfektně se hodí pro suché vlasy: netřepí je a předchází i dalším problémům
  • Štětiny správně vybraného kartáče zajistí masáž pokožky hlavy, což zlepší prokrvení a stimuluje růst vlasů
  • Dřevěný kartáč na vlasy neelektrizuje vlasy, ty jsou po použití měkčí a hedvábnější
  • Přidává vlasům přírodní lesk
  • Nezpůsobuje žádné alergické reakce

Сo dalšího je třeba vzít v úvahu při výběru kartáče na vlasy?

Před zakoupením kartáče na vlasy pečlivě zkontrolujte, zda na něm neuvidíte nějaká poškození. Nejprve se podívejte na tělo: dřevo musí být dobře vyleštěné, aby na něm nezůstaly ani nejmenší třísky nebo praskliny. Upřednostňujte ten kartáč, který má pohodlnou velikost a hmotnost a je tvarovaný tak, aby vám dobře padl do ruky.

Důležité je také umístění štětin. Pokud jsou daleko od sebe, je kartáč vhodnější pro majitele kudrnatých a hustých vlasů. Kartáče se štětinami umístěnými blízko u sebe jsou ideální pro rovné kadeře po ramena.

Dřevěné kartáče jsou důležitým krokem na cestě ke zdravým vlasům. Jejich velký výběr najdete na webových stránkách makeup.cz