Keukenhof

Holandský park Keukenhof je též znám jako „zahrada Evropy“, přičemž se není čemu divit, jedná se o největší květinový park v celé Evropě. Park se nachází na bývalém loveckém území, přičemž jeho název „Keukenhof“ pochází z výrazu „kuchyňský dvůr“, neboť v 15. století se zde nacházela zahrada náležící k zámecké kuchyni.

Až roku 1949 došlo k založení parku tak, jak jej známe dnes. Na ploše 32 hektarů v současné době roste na 7 000 000 květin a 2 500 stromů. Kromě rozlišných druhů tulipánů zde nalezneme taktéž narcisy, orchideje, lilie, chryzantémy nebo například vzácné japonské sakury. Vstupenka pro dospělé osoby stojí 17 EUR a 8 EUR pro děti ve věku 4 až 11 let. Pro děti ve věku 0-3 let je vstup zcela zdarma.

Open Garden Days

Pokud se vám podaří pobývat v Amsterdamu 15. či 16. června, budete se moci v rámci takzvaných Open Garden Days pokochat jindy uzavřenými malebnými zahradami toho města. Jedná se především o vnitřní zahrady domů, které lemují vodní kanál a jsou kromě těchto dvou dní veřejnosti nepřístupné. Vstupenka na tuto podívanou stojí 20 EUR, přičemž návštěvník k ní dostane i přehlednou mapu s lokací zahrad.

TIP:

TIP: Do Holandska nemusíte cestovat nutně letadlem, v současné době je nabízena celá řada krátkodobých zájezdů autobusem, z nichž se některé přímo zaměřují na holandské květinové festivaly a zahrady. Pokud se pro takový zájezd rozhodnete, nezapomeňte si rovněž před odjezdem sjednat dostačující cestovní pojištění, které by se vztahovalo jak na lékařskou péči v zahraničí, tak i například na ztrátu cestovních dokladů.