Pokud přemýšlíte o prosvětlení podkrovních prostor a uvažujete o novém střešním okně, nebo jen o výměně toho dosluhujícího, je nejvyšší čas podívat se na stránky www.vicesvetla.cz. Už jen pár dnů vám zbývá, abyste se zde nezávazně zaregistrovali a získali dotaci na pořízení střešních oken VELUX a příslušenství. Na samotný nákup pak budete mít čas až do konce října.

Dotace společnosti VELUX jsou odstupňované, od tisícikoruny za nákup ručně otvíraného okna VELUX, přes dva tisíce za dálkově ovládané okno VELUX INTEGRA® až po sestavu smart okna s balíčkem VELUX ACTIVE s celkovou úsporou 2500 korun. Dotace můžete čerpat i v případě, že už střešní okno VELUX máte a nepotřebujete ho vyměnit za nové, pouze ho pro své větší pohodlí chcete proměnit v dálkově řízené. Pak můžete u oken nové generace vyráběných od roku 2013 počítat s dotací tisíc korun na koupi dodatečného motoru (s elektrickým či solárním napájením). Dalších pět set korun dostanete zpět za nákup inteligentního automatického ovládání střešních oken, rolet a žaluzií VELUX ACTIVE.

Buďte pány moderních bezúdržbových střešních oken VELUX

O střešních oknech byste během jejich životnosti svým způsobem neměli, resp. nemuseli vědět, měla by vám sloužit v podstatě neviditelně. Ze své skleněné podstaty vám poskytují výhledy, spojení s okolím a dostatek světla. Moderní technologicky vylepšená střešní okna VELUX s izolačním trojsklem zajišťují i příjemný tepelný komfort jak v létě, tak v zimě, proto si jich nevšimnete ani ve faktuře za vytápění. Při správné instalaci nevytvářejí tepelné mosty, zabraňují rosení skleněných tabulí a zlepšují i zvukovou izolaci.

Přestože jsou současná střešní okna VELUX stále dřevěná, v bezúdržbovém provedení je nemusíte brousit, ani lakovat. Jejich jádro z tepelně upraveného dřeva TMT (Thermal modified timber) je totiž pokryto bílou vodotěsnou vrstvou polyuretanu (tl. 3-5 mm), která dřevo chrání a zajišťuje mu dlouhou životnost. Bezúdržbová střešní okna VELUX se proto hodí i do místností s vyšší vlhkostí, jako jsou koupelny či kuchyně. Na rozdíl od běžných plastových oken je vodotěsná polyuretanová vrstva bezúdržbových střešních oken VELUX vyráběna pouze z jednoho kusu. Díky tomu, že okna nemají žádné švy a jejich rohy jsou zaoblené, nezachytává se na nich vlhkost, prach ani nečistoty. Údržba tedy není nutná, rám a křídlo stačí jen čas od času přetřít vlhkým hadříkem.

Právě pro ty, kteří uvažují o výměně či vylepšení staršího okna, nebo zrovna staví, je určena dotační akce společnosti VELUX. Podmínkou je zaregistrovat se do konce září na stránce www.vicesvetla.cz, výhodně nakupovat pak budete moci až do 31. října 2020.