Jaké je tajemství ušáků?

Je tajemství jeho popularity skryto v moderním a tvarovaném vzhledu? Nebo je to právě moře barevných možností, které je zodpovědné za jeho úspěch? Na každé z těchto možností je něco pravdy, ale nejdůležitějším argumentem, který vede stovky lidí k tomu, aby si ušák pořídili domů, je jeho pohodlí. Díky velkému sedáku s dokonalou měkkostí budete chtít takto sedět celé hodiny, i když jste třeba v obchodě s nábytkem. Široké područky poskytují dostatečnou oporu rukám a odlehčují ramenům, zatímco „uši“ vyčnívající po stranách zvyšují pocit bezpečí. Právě díky těmto vlastnostem si křeslo ušák podmaní obývací pokoje, ložnice nebo chodbu.

Křeslo do každého interiéru

Nespornou výhodou ušáku je jejich rozmanitost. Existují modely, které připomínají domácí pohodu a večerní odpočinek - například křeslo Chester. Jedná se o ideální křeslo do obývacího pokoje.

Tvar křesla je jedna věc. Skutečná zábava začíná, když potřebujete vybrat čalounění. Možností je mnoho! Hladké a strukturální látky v tlumených barvách a také ty v energetických barvách - ať už hledáte skandinávské, boho nebo vintage křeslo, nebo potřebujete elegantní kus nábytku do kanceláře, jistě najdete ušáka, který splní Vaše potřeby.

Ve světlých, klidných místnostech volte tlumené barvy, ale pokud chcete interiér oživit, zvolte křeslo ve výrazné barvě, jakým je například křeslo Ušák Chesterfield, dostupné v mnoha barevných variantách. Stále častěji se také setkáváme s odvážným čalouněním – květiny či geometrické vzory zdůrazňují umělecký charakter interiéru nebo jsou skvělým kontrastem k vyváženému stylu. Krásné křeslo upoutá pozornost, dotvoří celek a zútulní každý interiér.

Pro koho je ušák určen?

Každý z nás potřebuje odpočinek, a proto je pohodlný nábytek velmi oblíbený po celý rok. Odpočinek v měkkém křesle je potěšením sám o sobě, ale odpočinek v ušáku se hodí především mladým rodičům. Tvar ušáku poskytuje pocit bezpečí - díky masivním bočnicím dítě sedící na klíně nevypadne a maminka si může pohodlně opřít hlavu třeba při kojení.

Lidé, kteří milují čtení, jsou další nadšenci ušáku. Vzpřímená poloha nezatěžuje páteř a kniha se díky područkám lépe drží. Za křeslo lze snadno umístit stojací lampu, která zajistí dostatečné osvětlení – takový čtecí koutek je snem mnoha knihomolů.

Tato křesla jsou synonymem pohostinnosti. Vaše hosty jistě osloví a přidá pár bodů na stupnici požitku z odpolední kávy nebo čaje.

Ušák jako křeslo do kanceláře?

Křeslo ušák se stále častěji používají v kancelářích, kde jsou jedinečným prvkem moderního interiérového designu. Výběr nábytku do kanceláře může mít vliv na průběh budoucích diskuzí a jednání – pamatujte, že v příjemných podmínkách se snáze mluví i o vážných věcech. Pohodlí a pocit bezpečí Vašich hostů jsou prioritní hodnoty, takže investice do pohodlného a kvalitního nábytku se vždy vyplatí zvážit.

Suma sumárum - křeslo ušák je nábytek, který splňuje požadavky i těch nejnáročnějších nadšenců do krásných a funkčních interiérů. Odpočinek po náročném dni v práci nebo víkendové lenošení s ním získává nový rozměr. Kombinace pohodlí a efektivního vzhledu je někdy obtížné dosáhnout, a proto není divu, že je křeslo “ušák” tak populární. Pokud hledáte nábytek vhodný do bytu nebo domu, můžete zaškrtnout jednu položku v seznamu. :)