Stabilitu zajistí tři vrstvy

Každý typ má určité vlastnosti, kterými se od ostatních odlišuje. Důležité je tyto odlišnosti znát a podle toho vybírat. Tak například třívrstvá dřevěná podlaha je výrazně stabilnější než masivní dřevěné podlahy. Její první vrstva je z ušlechtilého dřeva s povrchovou úpravou, nejčastěji s lakem či voskovým olejem. Střední vrstvu tvoří laťovka pokládaná kolmo k horní vrstvě, která zajišťuje stabilitu. Spodní vrstvou je protitahová dýha, a to obvykle ve výšce 2 mm.

Toužíte po vyhřáté podlaze?

Pokud toužíte po podlahovém vytápění, nejspíš vaše volba padne na dvouvrstvou podlahu, jelikož má nízký tepelný odpor. Společnost Parket Atelier nabízí široké spektrum dvouvrstvých dřevěných podlah, konkrétní výběr závisí zejména na vámi preferovaném materiálu, od ořechu až po třešeň.

Milovníky tradice potěší masivní podlaha

Jste-li zastáncem klasiky, vybrat si můžete z nabídky masivní dřevěné podlahy. Klasické dřevo váš domov zútulní a vytvoří atmosféru, do které se budete rádi vracet. V betonové džungli velkých měst může být i procházka naboso po dřevěné podlaze malým návratem do přírody.

Alergie nemají šanci!

Dřevěné podlahy rovněž ocení alergici. Narozdíl od jiných podlah, jako jsou koberce či jiné umělé materiály, tento typ tolik nedráždí alergiky, a pobyt tak pro ně v daném interiéru bude příjemnější.