Přízemí domu je řešeno jako společenské a relaxační s prostorným kuchyňským a jídelním zázemím. Kuchyňské centrum je situováno do boku obytné zóny, ale umožňuje být i tak v centru dění rodinného života. Své místo zde má i jídelní kout se stolem, ke kterému se vejde celá spokojená rodina. Obývací část je velmi prostorná a prosvětlená velkým francouzským oknem, které nabízí krásný pohled ven do zahrady.

V přízemí rodinného domu nesmí samozřejmě chybět technická místnost a sociální zařízení. Dále se zde nachází koutek pro práci či zábavu v soukromí samostatné pracovny. Tu je možné použít i jako hostinskou místnost pro případné návštěvy, či jako pokoj pro staršího člena rodiny vyžadujícího bezbariérový přístup.

V patře rodinného domu je situována klidová zóna, v které se nalézá prostorná ložnice rodičů a dva samostatné pokoje pro děti a šatna. A nechybí sociální zařízení. Dům Minor 131 lze na přání dispozičně i rozměrově upravit. Společnost ATRIUM dřevostavbu Minor 131 staví v difuzně otevřené konstrukci s označením ATRIUM DifuTech®.

Počet místností: 5+kk
Vnější rozměry: 10,20x8,00 m
Zastavěná plocha: 81,60 m2
Užitná plocha přízemí: 68,06 m2
Užitná plocha patro: 63,26 m2
Užitná plocha celková: 131,32 m2
Typ střechy: pultová
Sklon střech: 7°