Zateplí, odhluční a je prodyšná

Na rozdíl od pěnových izolací se kamenná vlna vyznačuje výbornými odhlučňovacími schopnostmi, dobrou tvarovou stálostí a nehořlavostí. Jeví se tedy jako ideální volba pro izolaci podlahy ve stavbách, nehledě na svou konstrukci. Izolační schopnost desek spočívá ve vzduchu, který se nachází po celém jejím objemu. Kamenná vlákna se již při výrobě proplétají různými směry, proto ke konstrukci dokonale přilnou i bez jakéhokoli stlačování či deformování. Rovnoměrně usazený vzduch zabraňuje vzniku tepelných mostů, přičemž si zachovává tvarovou stálost a prodyšnost.

V souladu s přírodou

Kamenná vlna, ať už v podobě desek nebo vláken, vzniká roztavením čediče, bazaltu nebo gabra, tedy sopečné vyvřeliny. Roztavený kámen se poté rozdělí na vlákna a přidáním pojiva – například organické pryskyřice –vznikne 100% recyklovatelná kamenná vlna. V případě zateplení podlahy kamennou vlnou tedy máte jistotu, že jste si zvolili odolný zdroj, který se díky oceánské a sopečné činnosti rok co rok obnovuje, a to až 38 000krát. Navzdory tomu, že jde o produkt vyrobený z čistě přírodních zdrojů, zabraňuje výskytu hub a plísní a na rozdíl od polystyrenových izolací nepřitahuje hlodavce ani ptáky.

Kdy izolovat podlahu kamennou vlnou?

Kamennou vlnu jako tepelnou izolaci podlahy můžete použít v podstatě do jakýchkoliv prostor a konstrukcí. Velmi často se používá právě v kombinaci s lehkou i těžkou plovoucí podlahou, kde vám zajistí potřebný komfort i absolutní odhlučnění. Zateplení kamennou vlnou vás navíc ani nezruinuje finančně, jelikož se jedná o cenově dostupný typ izolace.