Proč je arašídové máslo tak oblíbené?

Arašídové máslo se pyšní skvělou chutí, která elegantně doplní sladké i slané pokrmy. Nejčastěji se máslo maže na opečené toasty anebo se dělají proslulé sušenky z arašídového másla. Běžné je použití arašídového másla i do ovesných kaší a stejně tak si jej někteří dopřávají samotné.

Jedná se o kvalitní zdroj bílkovin a vlákniny, které mají pozitivní vliv především na svaly a zažívání. Stejně tak je máslo z arašídů plné vitamínů a antioxidantů, konzumovat by se však mělo s mírou, jelikož mimo jiné obsahuje i vysoké množství tuků. Menší nevýhodou je vyšší cena, proto se vyplatí hlídat, kdy je zrovna máslo v akci. Častokrát je ve slevě arašídové máslo v Tescu.

Sušenky z arašídového másla

Recept na sušenky z arašídového másla je nenáročný a velmi rychle zhotovený. Změklé máslo s cukrem se utře do pěny, zašlehají se vejce, mouka, špetka soli a prášek do pečiva. Po chvilkovém chladnutí těsta v lednici se z něj vypracují sušenky, poté se pro zlepšení chuti obalí v cukru a dají se péct do trouby. Po pár minutách jsou sušenky z arašídového másla upečené a připravené k servírování. Pro ozvláštnění receptu je možné na závěr přidat rozpuštěnou čokoládu nebo sušenky potřít nutellou.

Jaké jsou další americké dezerty?

Další sladký recept představuje apple pie, ačkoliv původně pochází z Anglie. Přestože je jablečný koláč jednoduchý na přípravu, je na něj potřeba velkého množství ingrediencí. Z toho důvodu je vhodné hlídat aktuální Tesco leták, zda nejsou potřebné suroviny aktuálně ve slevě. Nakupování pomocí Tesco letáku je velmi jednoduché, zboží si zákazníci mohou zakoupit přímo v prodejně anebo pro nákup využít službu “Tesco online nákupy”. Internetové nákupy jsou pohodlné proto, že se k nim vztahuje Tesco rozvoz, tudíž budou objednané produkty doručené až k zákazníkovi domů.

Kromě jablečného koláče jsou v USA populární i donuty nebo waffle.

Kam za výhodnými nákupy

Se vzrůstajícími cenami se Tesco leták setkává s čím dál větší oblibou. Právě Tesco ve větších městech nabízí speciální zahraniční sortiment, který mimo jiné zahrnuje zmiňované americké produkty. Výhodně tak zákazníci mohou nakoupit v Tescu arašídové máslo, suroviny potřebné k pečení donutů nebo americké sladkosti. Mezi ty se řadí například bonbony Nerds anebo Reese's sušenky plněné arašídovým máslem. Použití arašídového másla je tak v sladkých pokrmech opravdu časté.