Ventilátor

Aby se ochladil byt, často se volí snadno použitelný ventilátor. Nevyžaduje speciální montážní prvky nebo vzduchové oběhové čerpadlo pro domy nebo byty. Jedná se o zařízení, která působí dojmem pouze ochlazení vzduchu, ale ve skutečnosti jej silně rozvíří. Čím blíže běží ventilátor, tím větší je chlad, ale také nebezpečnější pro zdraví. Ventilátory lze umístit na stoly, pracovní stoly a podlahu nebo zavěsit ze stropu společně s lustrem. Větší obvykle dobře fungují v prostorných pokojích. Stejně jako ventilátor se i čistič vzduchu uvádí do pohybu a pomáhá tělu rychleji se ochladit. Můžeme také ochladit byt zvlhčovačem vzduchu se studenou mlhou, ale zde se doporučuje zařízení používat opatrně a moudře.

Klimatizace

Účinek klimatizace do bytu je okamžitý, ale má své stinné stránky. Citliví lidé mohou pociťovat nepohodlí kvůli příliš chladnému vzduchu přiváděnému do místnosti. Klimatizace pracuje na principu výměny vzduchu a teplého chlazení, pro které využívá chladicí kapalinu. Moderní klimatizační systémy jsou vybaveny řídicími systémy, které umožňují udržovat optimální teplotu v místnosti. Pracují hladce, což upravuje efektivitu jejich práce na dočasnou potřebu chlazení vzduchu. Teplotu lze nastavit podle vašich preferencí nebo podmínek mimo budovu.

Klasické systémy jsou založeny na principu „zapnuto / vypnuto“: když teplo v místnosti překročí nastavenou úroveň, zařízení se zapne, aby ochladilo interiér a snížilo teplotu na dříve uvedenou úroveň. Zařízení mají také nezbytné filtry, které vyžadují pravidelné čištění a výměnu. Klasická i přenosná klimatizace vyžaduje systematické kontroly, aby se zabránilo růstu plísní a bakterií. Jedná se však o efektivní řešení pro rychlé chlazení bytu v horkých dnech.