Společnost dm drogerie markt patřila mezi první maloobchodníky v Rakousku, kteří již před třiceti lety začali zákazníkům nabízet biopotraviny. Také v Čechách patřila dm k prvním maloobchodníkům, na jejichž pultech se biopotraviny objevily. Ty byly již od roku 2005 součástí sortimentu prodejen dm, v roce 2015 byla uvedena do prodeje dm značka dmBio.

Přísady obsažené v těchto produktech pocházejí z ekologického zemědělství. Všichni výrobci pro dmBio jsou certifikovaní IFS Food (International Feautured Standards – nezisková organizace, která dbá na všeobecný standard bezpečnosti potravin v obchodních řetězcích). Pravidelná kontrola přísad i výrobního procesu zaručuje vysokou kvalitu produktů a splní i ty nejvyšší nároky zákazníků dm drogerie. Všechny složky zemědělského původu jsou dodávány ve 100% biokvalitě. Přednostně jsou vykupovány suroviny, které podporují filozofii cirkulární ekonomiky a související filozofie.

Proto značka dmBio spolupracuje s asociacemi Demeter a Naturland, jejichž členové hospodaří v souladu s filozofií cirkulární ekonomiky a jejichž standardy přesahují standardy ekologických směrnic EU.

S přibližně 550 produkty nabízí dmBio širokou škálu produktů od obilných vloček a kokosového oleje po pomazánky, sušené ovoce, různé tyčinky, ořechy, džusy, mléko a rostlinné nápoje, těstoviny nebo těstovinové omáčky. Ačkoliv je ve většině případů dmBio vegetariánskou a do značné míry i veganskou značkou, najde se výjimka u produktů dětské výživy, protože maso a ryby významně přispívají k vyvážené a zdravé výživě dětí. Nabídka zohledňuje speciální nároky na stravování, proto je nabídka rozšiřována o produkty, které jsou vhodné při různých potravinových intolerancích (např. bezlepková dieta).

V roce 2020 získala značka dmBio ocenění Green Brands, které je udělováno značkám, které dbají na trvalou udržitelnost. K zakoupení v prodejnách dm a na dm.cz.