Tenhle styl dneška většinou negativně vnímají lidé starších ročníků, kteří věděli, že pro práci, volný čas a slavnostní příležitost je nutné mít jiný „dress code“. Dnešek už je naprosto odlišný, bohužel někdy až moc. Mladá generace si volnočasový (a dříve sportovní) oděv „tepláky“ osvojila do té míry, že v v něm chodí všude. Po ní adoptovali tento styl často i lidé, kteří jsou ve středním věku, a není nic horšího, než v obchodě potkat muže s vytahanými a pobryndanými tepláky. Zkrátka řečeno, sportovní móda se promítla do života každého. Logika už není taková, že ten, kdo má na sobě golfové tričko a baseballku musí být nutně golfista nebo že ten, kdo má na nohou jezdecké boty musí být nevyhnutelně koňák.

Módní versus pohodlné

I když už módní návrháři hlásají, že dost bylo teplákových souprav, všichni tušíme, že tenhle styl už přetrvá… U těch, kteří sledují módní trendy rozhodně ne, ale u těch kterým je jedno, co frčí, určitě přežije. Důvod je prostý. Není pohodlnější oblečení než tepláky a jejich každodenním příznivcům je jedno, jestli jsou „in“, co je etiketa oblékání a vkus.

I pro dívky a ženy existuje verze upnutých tepláků neboli legín. Legíny byly v minulém století výhradně sportovním oblečením atletů a byly jen ze syntetického materiálu. Legíny dneška „jsou tvou druhou kůží“, jak hlásá claim jedné z nejprogresivnějších firem v oblasti volnočasového oblékání. Umělá vlákna jejich legín se svými vlastnostmi nejvíce blíží přírodnímu organickému hedvábí a…světe div se - jejich claim opravdu nelže! U dívek a dam jsou legíny tak nějak akceptovatelné, vytlačily ze scény silonové punčocháče a u něžného pohlaví tedy elasťáky spíše vedou k zamyšlení nad otázkou vhodnosti postavy, protože legíny oblast nohou zvýrazní.

Sport v každodenním životě

Když se na materiály podíváme zevrubněji , tak tesil a silon jsou na ústupu. I když… - ano, stále jsme oblečením z těchto materiálů zaplaveni z Číny. Tyto materiály ale nahrazují rekonstrukce přírodních materiálů pomocí moderních technologických postupů. Měkkost, možnost dýchat a hlavně odvádět vlhkost v kombinaci se střihem neomezujícím pohyb byly dříve podstatně nutné jen pro sportovce. To už neplatí a hlavním trendem dneška je udržitelnost oblečení, tedy prodloužení životnosti oblečení.

Ať tak či onak, můžeme říct, že současnost je díky technologickým postupům, vývoji nových příjemných materiálů a díky volnosti v konvencích mnohem více komfortní.