Legendy říkají, že keltská stromová astrologie se sestavila díky přirozené schopnosti druidů napojit se na cykly Země a posvátné moudrosti, kterou nesou právě stromy. Rok proto rozdělili do 13 částí a ke každé přiřadili konkrétní strom. Jaký je ten váš?

Bříza (24. prosince - 20. ledna)

Lidé narození v tomto chladném období jsou houževnatí, ambiciózní a odhodlaní překonat jakoukoli překážku. Kromě toho jsou loajální a ochotní přinést nemalé oběti. Přestože jde o vášnivé jedince, navenek mohou působit chladně. Osobní potřeby často odsouvají na vedlejší kolej. To na ně může dolehnout v podobě melancholie a depresí.

Jeřáb (21. ledna - 17. února)

Jeřabiny jsou individualisté, kteří odmítají autority. Lidé narození v tomto znamení jsou prozíraví, toužící po důležitém životním poslání. Možná proto často přemýšlejí, jak zachránit lidstvo. Navenek mohou působit odtažitě. Uvnitř jsou však vášniví a nadšení pro jakoukoli novou věc.

Jasan (18. února - 17. března)

Jasan symbolizuje šarm. Lidé narození pod záštitou tohoto stromu mají bohatou představivost, intuici a umělecké nadání. Rádi tráví čas v přírodě, která jim dodává energii na vlastní tvorbu. Toto znamení se však vyznačuje jistou rozpolceností a emoční nevyzpytatelností.

Olše (18. března - 14. dubna)

Olše jsou charismatické. Proto mají spoustu přátel a obdivovatelů. Jedinci, jež se narodili v tomto znamení, rádi pracují na sto procent. Jsou perfekcionisty, tvrdí, přímočaří a nezávislí. Často pohrdají slabostí a nerozhodností druhých. Olše rády překonávají překážky a život je pro ně každodenní výzvou.

Vrba (15. dubna - 12. května)

Vrby jsou intuitivní, tvořivé, inteligentní, realistické a trpělivé. Podle druidů mají vrby psychologické až parapsychologické schopnosti. Jedinci v tomto stromovém znamení jsou často náladoví a nepředvídatelní. Proto mohou navenek vypadat trochu tajemně.

Hloh (13. května - 9. června)

Zrozenci ve znamení hlohu jsou komunikativní, přátelští a veselí. Jsou spontánní, oblíbení a přizpůsobiví. Rádi se zajímají o věci kolem sebe. Možná proto někdy působí roztěkaně. Pokud nemají dostatek podnětů, ztrácí klid. Neustálá aktivita je jejich životním stylem.

Dub (10. června - 7. července)

Duboví jedinci jsou pořádkumilovní, organizovaní a mají rádi věci pod kontrolou. Jsou domácky založení a ochranářští. Milují historii a zajímají se také o rodokmeny. Vyznačují se silným sebevědomím, chtějí být vidět a vyhledávají zodpovědnost. Proto je motivuje soupeření a výzvy. Někdy naivně předpokládají, že lidé okolo nich jsou podobně poctiví a seriózní jako oni.

Související články

Cesmína (8. července - 4. srpna)

Cesmíny jsou přirozenými vůdci. Proto často dosáhnou významného postavení. Vyhledávají vysoké cíle, každý úkol musí dokončit, jsou soutěživé, ambiciózní, sebevědomé, ale zároveň štědré, vlídné a srdečné. Proto vypadají, že se jim vše daří. Lidé ve znamení cesmíny mají také silnou potřebu víry.

Líska (5. srpna - 1. září)

Lísky mají výbornou paměť, vysokou inteligenci a organizační talent. Milují čísla a analýzy. Jsou také vybornými řečníky. Někdy proto mohou působit dojmem „brouka Pytlíka". Pokud někdo zpochybňuje jejich pravdy, mají sklon k agresivnímu jednání.

Vinná réva (2. září - 29. září)

Podzimní počasí charakterizuje jedince narozené ve znamení vinné révy. Podle druidů jsou nerozhodní a často si protiřečí. Mívají nálepku osob věčně kritických a teoretizujících. I když to navenek nevypadá, jsou mimořádně citlivými lidmi s touhou po velké lásce. Ke své spokojenosti potřebují soulad, harmonii, loajalitu a sdílení.

Břečťan (30. září - 21. října)

Stejně jako pevné kořínky břečťanu, které si vždy najdou cestu vzhůru, i lidé narození v tomto znamení si pevně stojí za svým názorem a jsou sebevědomí. Jsou velice kultivovaní a ztělesňují šarm, eleganci a dobrý vkus. Jsou vysoce společenští a samotu snášejí těžko.

Rákos (28. října - 24. listopadu)

Lidé narození ve znamení rákosu jsou hledači pravdy. Snadno se proto nechají vtáhnout do pomluv, afér, různých pověr či konspirací. Vzrušují je náročné úkoly, vyhledávají výzvy a vynikají nadstandardní vnitřní silou. Navenek působí klidně, uvnitř nich však bublají emoce.

Černý bez (25. listopadu - 22- prosince)

Jedinci, jež charakterizuje černý bez, působí dojmem extrovertů. Rádi však v klidu přemýšlejí a filozofují. Neustále si chtějí rozšiřovat obzory a poznávat nepoznané. Jednotvárnost je stresuje a vynikají nechutí k jakýmkoli plánům. Potřebují se cítit volně a svobodně. Patří však také k neustálým hledačům pravdy a často se domnívají, že ta jejich je jediná správná.

Zdroj: www.zena.aktualne.cz, www.mocvedomi.cz