LENKA BLAZA art nabízí originální autorské šperky. Ozdoby tvůrkyně vyrábí dvěma technikami: cínováním a electroformingem. Obě metody dávají vzniknout malým uměleckým dílům, která podtrhují krásu a zároveň spojují majitelku s přírodou.

Jednoduché i kombinované cínované šperky

Cínování (technika měkkého pájení) platí v současné době za velmi oblíbenou šperkařskou techniku. Metoda spočívá v oblepení skla, kamene či přírodniny měděnou páskou a následném nanášení cínu.

Jedinečná kniha vás provede postupem cínování

Zaujaly vás originální šperky z cínu? Začátky vám usnadní kniha Vše o cínovaných špercích. V publikaci najdete nejen 5 návodů na výrobu ozdob, ale také podrobný postup výroby a veškerou léty nasbíranou znalost autorky podanou lehkou a srozumitelnou formou.

Poměděné přírodniny: Galvanoplastika – electroforming

Druhou metodou výroby kovových šperků je electroforming v galvanické lázni. Na ponořené přírodnině se za pomoci elektrického proudu vytvoří tenoučký povlak mědi, který zachová její krásu napořád. Galvanoplastické šperky jsou lehounké a neuvěřitelně pevné.

Velkým rozdílem obou technik je možnost ovlivnění finálního vzhledu – zatímco u cínování můžete vždy zasáhnout a šperk upravit nebo jeho vzhled měnit, u galvanoplastiky kousek přírody ponoříte do lázně a pak několik dní čekáte na výsledek, který můžete jen minimálně ovlivnit. Vždy jsem natěšená, jak bude finální šperk vypadat,“ popisuje procesy výroby Lenka Blažková.

Poměděné přírodniny i cínované šperky zachycují krásu přírody v její neopakovatelnosti. Najděte si svůj autorský kousek od LENKA BLAZA art na e-shopu a ozdobte se přírodou, která zůstane navždy krásná.