Je třeba si ujasnit, jaký typ a velikost sedací soupravy pro vás bude nejlepší. Oblíbené jsou především rohové sedací soupravy ve tvaru písmene L, které ušetří místo v interiéru – obzvlášť pokud nabízejí ještě úložný prostor.

Další možností je pak souprava ve tvaru písmene U – ta se hodí pro početné rodiny, ale oceníte ji i v případě častých návštěv. Stále oblíbená je také klasická lineární sedačka s místy vedle sebe. Hodí se nejen do menších obývacích pokojů, ale i do těch prostorných – stačí takových pohovek koupit několik a rozmístit je kolem konferenčního stolku. Přidat můžete také křesla.

Kožená sedací souprava není jen hnědá a černá. Můžete mít třeba i žlutou

Kůže je oblíbená pro svou omyvatelnost, ale především pro luxusní vzhled a trvanlivost. Nevýhodou kožené sedací soupravy může být její vysoká cena. Kupovat náhražky, tedy sedačky z koženky, se nemusí vyplatit – koženka neboli eko kůže není tak odolná. Často popraská a následně se začne odlupovat.

Co se týče barvy, nejčastěji se setkáte s černou, tmavě hnědou či béžovou. Právě tyto klasické barvy většinou sluší takto specifickému materiálu nejvíce. Seženete ale i veselejší barvy – třeba červenou či žlutou. Myslete ale pak na zbytek interiéru, který by při výběru výrazné sedačky měl působit spíše tlumeně.

Nezapomeňte o koženou sedačku správně pečovat

Kůži je jako většinu přírodních materiálů potřeba pravidelně udržovat, aby se neměnil její vzhled i vlastnosti. Dvakrát až čtyřikrát do roka svou koženou sedačku vyčistěte speciálním prostředkem určeným na kůži.

Neumisťujte koženou pohovku blízko ke zdroji tepla (tedy k radiátoru ani ke kamnům) – kůže by mohla při dlouhodobém působení tepla popraskat.

Kožená sedačka bude při zařizování interiéru znatelnou investicí. Při správné péči vám ale vydrží mnohem déle než ta čalouněná. Raději se vyhněte koženkovým sedačkám, které se brzy opotřebují. Skutečné kožené sedačky můžete koupit v prodejně výrobce sedaček na míru MILENIUM - Praha Kobylisy.