Krepové povlečení

Krepové povlečení se v poslední době těší velké oblibě hned z několika důvodů. Je vyrobené ze 100% bavlny, která je částečně zvrásněná a svým povrchem připomíná krep. Tento specifický materiál, v němž se střídá zvrásněné a hladké puflování, poznáte snadno na dotek.

Krepové povlečení nemusíte žehlit
Krepové povlečení si vás získá především proto, že se nemusí žehlit, aby hezky vypadalo. Respektive žehlit se vůbec nesmí, jelikož by se tím poškodila jeho vrásčitá úprava. Pokud tedy stání u žehlicího prkna nepatří zrovna k vaším oblíbeným činnostem, pak vás tato skutečnost jistě potěší. Díky bavlně je navíc savé, prodyšné a měkké. Krepové povlečení vzniká dvěma způsoby: buď mechanicky, nebo louhováním ve speciální tekutině. Jedinou nevýhodou je, že druhý způsob úpravy může povlečení uškodit, pokud není proveden kvalitně a správně.

Kvalitní krepové povlečení v jakémkoliv rozměru pořídíte od české firmy Zdeněk Staněk, která je zároveň výrobcem. Vybírat můžete z klasického krepu nebo krepu LUX, které se liší v hustotě a jemnosti přízí. Krep LUX je na dotek příjemnější a hladší, jelikož je vyrobený z jemnějších přízí.

Proč si krepové povlečení zamilujete?

  • Je vyrobené ze 100% bavlny.
  • Nemusíte ho žehlit.
  • Je příjemné na dotek.

Flanelové povlečení

Pokud upřednostňujete hřejivé a zároveň lehké povlečení, flanelové povlečení je ideální volbou. Jde rovněž o povlečení ze 100% bavlny s jemným vlasem na povrchu, který vzniká mechanickým počesáním tkaniny.

Flanelové povlečení je ideální na zimní období
Obzvláště vítaným společníkem se flanelové povlečení stane během zimních měsíců, kdy vás zahřeje v chladných nocích. Při výběru flanelového povlečení dbejte opět na kvalitu, aby vám povlečení po čase nezačalo žmolkovatět.

Proč si flanelové povlečení zamilujete?

  • Je vyrobené ze 100% bavlny.
  • Je hřejivé a zároveň lehké.
  • Oceníte ho hlavně v zimě.

Oba typy povlečení mají své výhody a vydrží vám roky, pokud je vybíráte s důrazem na kvalitu. Záleží tedy zejména na tom, jaký materiál vám bude na spaní příjemnější, jestli hřejivý flanel, nebo vrásčitý krep. Doporučujeme si oba materiály nejprve "osahat" na prodejně, abyste měli jistotu, že vám jeho struktura vyhovuje.