Nakládaný Hermelín s vlašskými ořechy

Každý máme své osvědčené recepty na nejlepší nakládaný Hermelín. Není na škodu se občas inspirovat něčím novým. Naložte společně s Hermelínem třeba vlašské ořechy. Jemná oříšková chuť se totiž naprosto skvěle doplní s výraznou chutí sýra. Kromě vlašských můžete přihodit i hrst lískových ořechů. Oba druhy ořechů obsahují vysoký podíl zdravých tuků a do našeho jídelníčku patří.

Co si na nakládání Hermelínu připravit

Na jednu sklenici použijte alespoň 2 balení Hermelínů. Jak poznáte vhodný Hermelín na nakládání? Ušlechtilá plíseň je čistě bílá po celém povrchu sýra. Uvnitř má Hermelín jemnou krémovou strukturu. Doporučujeme klasický český Sedlčanský Hermelín, který má na nakládání ideální konzistenci. Střed je akorát krémový a měkký a jeho kůrka je dostatečně pevná, takže si sýr zachová tvar i po naložení.

Sýr doplňte hrstí suchých vlašských a lískových ořechů. Podle chuti použijte jednu nebo dvě cibule a rozhodně nezapomeňte na česnek. To je základ každého receptu na domácí nakládaný Hermelín.

Lehce pikantní chuť zvlášť v zimě oceníte, takže do skleničky patří i chilli. Čerstvé nebo sušené. Aby byl recept opravdu vhodný na nadcházející vánoční čas, přidejte k Hermelínu ještě hrst sušených křížal (z jablek nebo hrušek).



Náš tip: Pro zvýraznění chuti naložte den předem křížaly do slivovice.

Pro ještě výraznější chuť nakládaného Hermelínu, si připravte i domácí relish, kterým Hermelín před nakládáním potřete. Na relish použijte domácí špek, sádlo, cibulku a dvě lžíce jablečné nebo hruškové marmelády. V rendlíku si všechny ingredience opražte, přidejte marmeládu, nechte chvíli povařit a máte základ, kterým potřete podélně rozpůlené Hermelíny.

Do skleničky pak pořádně napěchujte všechny připravené suroviny a zalijte potřebným množstvím oleje. Jak poznáte, kolik oleje použít? Celý obsah sklenice musí být ponořený. Nebojte se případně ingredience trochu stlačit, abyste se zbavili vzduchu a vyplnili opravdu všechna místa olejem. Recepty na nakládaný Hermelín se dají jednoduše obměňovat podle chuti i sezóny.

3 osvědčené recepty na nakládaný Hermelín