Na rozdíl od matrace nebo pracovní židle navíc nelze brát v potaz pouze vlastní preference. Sedačku budete využívat nejen vy, ale také další členové domácnosti a samozřejmě také hosté – ať už při posezení u kávy, nebo když se u vás rozhodnou přespat.

Co byste tedy měli u sedací soupravy vyhledávat? Pro inspiraci jsme se obrátili na zkušeného prodejce Lumax nábytek, který je předním expertem na prodej sedaček. V nabídce má stovky různých modelů a dnes se s námi podělí o funkce, kterých si zákazníci nejvíce cení.

Rohová, nebo raději ve tvaru „U“?

Kdo chce mít při každodenním odpočinku dostatek prostoru, ten má k dispozici dvě hlavní varianty sedaček – ve tvaru L nebo U. Rozhodujícím faktorem při výběru bude především velikost místnosti, kam sedačku budete chtít umístit.

Pokud máte méně prostoru, nejspíš sáhnete po první variantě, tedy klasických rohových sedačkách ve tvaru L. Bývají totiž zpravidla o něco menší a především umožňují snadnější umístění do vybraného prostoru.

O praktické vlastnosti však nejsou nijak ochuzeny, což dokazuje například rohová sedací souprava Luca. Kromě moderního designu a kvalitního zpracování nabízí také polohovací záhlavníky a velký úložný prostor.

Naopak sedačky ve tvaru U jsou určené spíše do větších místností, jelikož přirozeně zabírají více místa. Na druhou stranu ale také nabízejí větší plochu k posezení či polehávání, a tak se hodí hlavně pro početnější domácnosti.

Rozkládací mechanismus je základ

Sedací souprava obvykle neslouží pouze k posezení, ale také případnému přespávání. Pokud tedy očekáváte hosty nebo si sami chcete dopřát více prostoru při lenošení, možnost rozložení sedačky by pro vás měla být prioritou.

Standardem je klasické mechanické rozkládán. Pokud se však nechcete nebo nemůžete namáhat, existuje pro vás komfortnější alternativa ve formě elektrického výsuvu. Disponuje jím například vysoce komfortní sedací souprava Plaza, která navíc zásluhou minimalistického designu doplněného o stylové prošívání působí velmi luxusním dojmem.

Úložného prostoru není nikdy dost

Extra úložný prostor ocení zejména obyvatelé bytů, avšak často ho vyhledávají i majitelé větších rodinných domů. Ať už bydlíte kdekoli, pokud si zakládáte na praktičnosti, určitě by vaše sedací souprava měla být úložným prostorem opatřená – dříve či později za něj totiž budete nesmírně vděční.

Vhodnou volbou může být například sedací souprava ARTE. Nejenže nabízí dostatek místa na deky, polštáře, peřiny nebo cokoliv jiného, co by se vám v obývacím pokoji hodilo mít po ruce, ale navíc je uzpůsobená na každodenní spaní. Vám i vašim hostům tedy umožní si dopřát zasloužený odpočinek.

Objednávka snadno a rychle

Kromě komfortu a praktických funkcí byste měli brát určitě v potaz také estetickou stránku. A ani na tato kritéria Lumax nábytek nezapoměl!

Na svému plně aktualizovaném webu má pro zákazníky k dispozici jednoduchý a přehledný konfigurátor. Díky němu si snadno nastavíte veškeré parametry podle toho, co od své nové sedačky očekáváte.

S Lumaxem nepřijdete ani o možnost si sedačku vyzkoušet. Stačí navštívit showroom situovaný v krásné Olomouci, kde jsou všechny nejoblíbenější sedací soupravy vystavené. Výběr tak budete mít o poznání snadnější.