Prohlídka zámku, zmrzlina a dobrá káva v místní kavárně a procházka rozkvetlou zahradou. Zdá se vám to jako ideálně strávený den? Nám také! Proto vám přinášíme výběr z nejkrásnějších zámeckých zahrad, jaké v Čechách můžete najít a zveme vás na letní výlet.

Hluboká nad Vltavou

Jedno z nejpůvabnějších jihočeských měst Hluboká nad Vltavou je známé především svým nádherným novogotickým zámkem, který sem každoročně láká tisíce turistů. Kromě zámku stojí rozhodně za vidění i zdejší zahrady. Dolní zahrada, která se nachází přímo před vchodem na zámek je upravená ve francouzském stylu a volně na ni navazuje anglický park se vzrostlými stromy.

Zahrady jsou příjemným místem pro procházku nebo pro romantickou projížďku kočárem. Pokud se ubytujete v centru, budete to mít na zámek pouhých deset minut. Vyzkoušejte třeba Hotel Podhrad, který vás okouzlí nejen nádherným prostředím, ale také skvělou kuchyní.

Průhonice

Proslulý průhonický park se nachází jen zhruba půl hodiny cesty od hlavního města Prahy. Park se rozkládá v údolí Botičského, Dobřejovického a Zdiměřického potoka a nabízí příjemné místo pro odpočinek po celý rok. Zejména na jaře a v létě je oblíbeným cílem turistů, kteří zde mohou obdivovat zejména rafinované průhledy na místní zámek. Vyjímečná je místní sbírka rododendronů, který zde najdete až 800 různých druhů.

Dopřejte si romantický víkend na dohled od Prahy třeba v Pensionu Coloseum v Průhonicích.

Kroměříž

Město Kroměříž se nachází ve Zlínském kraji a zcela oprávněně se mu přezdívá Hanácké Athény. Je známé díky Arcibiskupskému zámku a jeho překrásným zahradám. Tyto památky jsou natolik významné, že se dostaly i na Seznam světového dědictví UNESCO.

Nechte se okouzlit architektonickým uměním a záplavou květů v Květné a nebo v Podzámecké zahradě. Obě vám vyrazí dech. Ubytování kousek od zámeckých zahrad vám nabídce útulný Penzion Malý Val.


Na nic nečekejte a naplánujete si výlet za pestrými květy dříve, než všechny odkvetou. Přejeme vám příjemnou cestu!