Jednou z nich je samonosná bioklimatická pergola ARTOSI, která je absolutní novinkou přicházející přímo z vývojového oddělení společnosti ISOTRA. Je tak ryze českým výrobkem. Tato pergola svým inovativním a čistým designem splňuje náročné požadavky současného uživatelského komfortu. ARTOSI může mít na šířku až 4 metry, výsuv až 7 metrů a výšku až 3 metry. Hliníkové lamely lze orientovat ve sklonu od 0° do 130°. Samozřejmostí je dokonalé těsnění při úplném uzavření střešních lamel. Pro řízený odtok vody se používá jedna nebo více stojek. Nosnost lamel je až 116 kg/m2 při rozměru 6x4 metrů. Zde platí, čím menší rozměr pergoly, tím větší nosnost střešních lamel. Do stran pergoly je možné integrovat screenové látkové rolety pro ještě větší odolnost proti nepříznivému počasí a také LED osvětlení, kde lze vybírat z teplého nebo studeného odstínu světla.

Jednou z největších předností pergoly ARTOSI je možnost rozdělení střechy na více nezávislých sekcí ovládaných individuálně. Můžete si tak pohodlně pomocí dálkového ovládání regulovat světlo, teplo a proudění vzduchu podle aktuální pozice slunečních paprsků během celého dne. Lamely jsou tvarově optimalizovány tak, aby vykazovaly co nejlepší pevnostní výsledky s co nejmenším nárokem na materiál. Pohon je umístěn v obvodovém rámu, což zajišťuje, že není viditelný z žádné strany a nenaruší tak celkový vzhled pergoly. Používá se standartní žaluziový motor Somfy, přičemž je možné použít veškeré běžné příslušenství.

Stojku pergoly lze umístit až jeden metr mimo roh pergoly. Jednotlivé pergoly lze k sobě spojit, potom ve spoji pergol zůstává pouze jedna stojka. Montáž i demontáž střešních lamel je velmi jednoduchá. Sestavení pergoly ARTOSI je vysoce variabilní, lze ji namontovat ke stěně domu nebo nechat samostatně stojící. Vybírat lze z šesti základních barev. Pergola je vyráběna s vysokou přesností, tím se dokáže dokonale přizpůsobit potřebám Vaší terasy či zahrady. Vzhledem ke všem těmto parametrům je cena pergoly také významnou předností.

Více nejen o pergolách, ale i dalších výrobcích z oblasti stínění se můžete dozvědět na www.isotra.cz