Plynový zařič nebo taky topidlo
Ne všichni ví, co si pod pojmem plynový zářič vlastně představit? Jde o světlo, topítko, nebo něco jiného? Tepelný plynový zářič někdo zná jako topidlo. Kovový hořák, jehož pohonem je propan-butanová láhev, vám vykouzlí příjemné teplo kdykoliv a kdekoliv.

Jaké jsou výhody plynového zářiče?
· Vysoká účinnost

· Nízká spotřeba

· Nemusíte je napojovat na elektriku

· Jsou cenově dostupné

· Pěkně vypadají

· Sezónu dokáží prodloužit o několik týdnů

· Snadno se s nimi manipuluje

Víte, že plynové zářiče prodlouží grilovací sezónu klidně o pár týdnů?

Jak plynový zářič vybrat?
Aby se vám na terase líbilo i za sychravého a chladného počasí, musíte plynový zářič dobře vybrat. Na co si dát při jeho výběru pozor a co si pohlídat, abyste na balkoně neklepali kosu?

Topný výkon a spotřeba
Výkon topidla vybírejte s ohledem na místo, kam ho plánujete umístit. Pro terasu u běžného rodinného domu postačí výkon 2-7 kW, pro venkovní zahrádky u restaurací je potřeba výkon mnohem vyšší. S výkonem souvisí i spotřeba, nepodceňujte ji.

Materiál
Na něm závisí hlavně životnost spotřebiče. Ideální jsou plynové zářiče z nerezu.

Výbava a dokoupitelné příslušenství
Kolečka a úchyty pro snadnou manipulaci najdete snad u každého kvalitního topidla. Co dalšího možná oceníte?

Fajn je možnost uzamykání propad-butanové lahve uvnitř zářiče, piezzo zapalování, integrovaný odkládací stolek i ochranný obal, který zářič ochrání proti vnějším vlivům.

Design
Plynové zářiče se vyrábí v mnoha designech. Můžete si tak vybrat přesně takový, který se vám líbí a splní všechny vaše požadavky.

Je libo celokovový design, nebo dáte přednost ratanovému designu, který bude perfektně ladit s ratanovým nábytkem? Je libo klasický vzhled, nebo chcete něco speciálního? Třeba zářič ve tvaru pyramidy?

Víte, že plynové zářiče využijete jak na terase, tak v party stanu, nebo na venkovní zahrádce v restauraci?