Domov jako oáza pohody

Ve svých domácnostech nyní trávíme možná víc času, než bychom si sami přáli. Optimistickou optikou na tuto skutečnost však můžeme nahlížet jako na jedinečnou příležitost, kdy je žádoucí zpomalit a soustředit se na přítomný okamžik. Oživit rituály a tradice, nebo zavést zcela nové. Vždy jste se chtěli naučit uplést pomlázku nebo vyzkoušet rodinný recept na mazanec? Slibujete si, že konečně provětráte skříně a uděláte si radost novou výbavou? Čerstvý vítr do unaveného interiéru dokáže vnést osobitý bytový textil, ať už se jedná o pár dekoračních polštářků, které zútulní váš oblíbený koutek, kvalitní povlečení, které vás bude těšit řadu let, nebo stylové utěrky, které budete mít rádi stále po ruce.

Náš tip: Hledáte milý a originální dárek pro své blízké? Nechte se inspirovat sběratelskou kolekcí Josef Lada.

Velikonoce podle Josefa Lady

Velikonoční tradice připomínají oblíbené kresby Josefa Lady, které v mnohých z nás probouzejí vzpomínky na bezstarostné dětství. Přivítejte svátky jara stylově a vykouzlete si sváteční atmosféru i u sebe doma díky bavlněnému povlečení Velikonoce. Díky atraktivní paletě přírodních tónů a nestárnoucím tradičním motivům bude povlečení ozdobou každé ložnice. Z původní limitované edice bytových doplňků s kresbami Josefa Lady, kterou uvedla firma Matějovský, tradiční český výrobce ložního povlečení a bytového textilu, se díky zájmu veřejnosti stal skutečný bestseller. „Velice nás těší, že můžeme zákazníkům a zákaznicím nabídnout produkt, který je zároveň i naší srdcovou záležitostí. Ohlasy na kolekci s motivy kreseb Josefa Lady, která se rozrostla o sérii ložního povlečení, kuchyňských utěrek i prostírání, jsou velice pozitivní," říká s úsměvem Kateřina Vařechová, ředitelka společnosti Matějovský. Poetické kresby vás mohou provázet všemi ročními obdobími. „Kolekci pečlivě sestavujeme tak, aby mohla být součástí interiéru po celý rok," zdůrazňuje Kateřina Vařechová. Díky nejmodernější digitální tiskové technologii se celá kolekce pyšní nádhernými barvami a precizními detaily, které vykreslují autentickou ladovskou poetiku.

Čtěte dále: Den matek: Poděkujte mamince květinami, které neuvadnou

Tradiční linka

Josef Lada s nadšením kreslil již od dětství. Pro radost a pobavení, nejprve svých vrstevníků, později nás všech. Ladova díla, napříč jednotlivými etapami jeho tvorby, jsou blízká a srozumitelná i současné generaci. „Josef Lada byl typem umělce, jenž nekreslil v přírodě a podle modelu, ale doma u stolu, kde využíval svoji neobyčejnou výtvarnou paměť, ve které měl obrovskou zásobu námětů," uvádějí autoři Jiří Olič a Lev Pavluch v knize Lada, úchvatné monografii, která přináší rozsáhlý vhled do umělcova života a téměř tisícovku barevných reprodukcí děl, která představují jedinečný fenomén v dějinách českého výtvarného umění i literatury. „Lada, ač venkovan, v jehož výtvarné paměti zůstaly rodné Hrusice z koce 19. století, není realista, nikdy nekreslí podle modelu, ale podle vlastních představ: obtahuje vše černou čarou, a veden nostalgickou vzpomínkou, dává smysl věcem zcela pomíjivým," připomínají znovu autoři Jiří Olič a Lev Pavluch. Ponořte se do vzpomínek na krásy dětství i vy, užijte si vůně jara, oživte tradice a načerpejte energii!