Kdy volit prášek na praní

Pokud je pro vás důležitý poměr ceny a množství, měli byste vědět, že prací prášek je ze všech pracích prostředků ekonomicky nejvýhodnější. Dávkuje se do určené přihrádky v pračce. Prášek navíc obsahuje látky, které umožňují praní i v tvrdé vodě, a aktivní čistící složky, jenž odstraňují i ​​odolné zaschlé skvrny od kávy nebo vína. Bělicí činidla obsažené v prášku zachovají vaše prádlo dlouhodobě bílé.

Prací prášek je tedy vhodný pro praní silně znečištěného oblečení, jako jsou například pracovní montérky a kombinézy nebo zablácené kalhoty. Používá se na praní při teplotách od 30 do 90 °C. Vedle varianty pro bílé prádlo jsou na trhu dostupné i prášky určené speciálně na barevné prádlo většinou označené slovem „color“, na které byste ve vaší koupelně neměli zapomenout.

Náš TIP: Vysoce účinný Rex 3+1 Power Caps s esenciálními oleji kombinuje výhody pracích kapslí a spolehlivého odstranění skvrn i při nízkých teplotách. Rex Power Caps jsou unikátní tříkomorové kapsle vhodné pro textilie všech barev poskytující vašemu prádlu čistotu, zářivé barvy a svěží vůni. Navíc kombinují sílu 3 benefitů v jedné kapsli - zaručují čistotu, svěžest a zářivé barvy vašeho oblečení a zároveň jej provoní smyslnou vůní esenciálních olejů díky +1 benefitu Aromatherapy. Vychutnejte si unikátní svěžest vašeho čerstvě vypraného prádla s Rex Power Caps, které jej provoní povzbuzující vůní lotosu. Jednoduše dokonalá čistota za skvělou cenu!

Prací gel a jeho použití

Tato forma pracího prostředku se stává v jednotlivých domácnostech stále populárnější, a to hlavně z důvodu jednoduchého dávkování, manipulace, rychlé rozpustnosti a široké škály příjemných vůní.

Prací gel je vhodný na méně znečištěné věci a účinně bojuje i při nízkých teplotách. Na běžně znečištěné prádlo je vhodnou volbou, ale na pracovní oděvy (jako jsou špinavé montérky) již méně. Dávkuje se přímo do určené přihrádky v pračce, nicméně jej můžete aplikovat i na konkrétní skvrnu na oděvu. Díky své gelové struktuře proniká hluboko do vláken a účinně odstraňuje mastné skvrny například od oleje nebo fleky vzniklé při vaření. Gel je možné používat při praní jemného, ​​světlého, ale i barevného či tmavého oblečení. Prací gely však primárně nejsou určeny k bělení prádla, protože neobsahují bělicí činidla.

Náš TIP: Prací gel Persil Deep Clean Regular s tekutým odstraňovačem skvrn představuje univerzální prací prostředek na bílé a stálobarevné prádlo a je vhodný na ruční praní i pro všechny druhy praček. Jeho velkou předností je německá technologie ColdZyme s unikátní kombinací enzymů, která účinně odstraňuje nečistoty při nízké teplotě již od 20 °C. Gel perfektně proniká do hloubky vláken, díky čemuž si hravě poradí i s velmi odolnými a zaschlými skvrnami. Vaše prádlo zanechává zářivě čisté a svěží. I přes svou čisticí sílu a schopnost zůstává prací gel k vláknům prádla šetrný.

Kdy upřednostnit prací kapsle

V posledním období se na pultech a v domácnostech objevují prací kapsle, jinak nazývané gelové tablety. Kapsle obsahují koncentrovaný prací gel, který má silnější prací schopnost. Výhodou je, že se nemusíte zabývat dávkováním. Každá kapsle sama o sobě představuje ideální dávku pracího prostředku pro jedno praní. Navíc, prací kapsle často obsahují změkčovače vody nebo oblíbenou vůni aviváže. Kapsle se rychle rozpouštějí, umí bojovat i s odolnými skvrnami a nezanechávají na oblečení stopy.

Náš TIP: Persil Discs 4v1 jsou vůbec první čtyřkomorové prací kapsle na trhu. Každá komora v sobě ukrývá jednu funkci, která pomáhá udržovat oblečení stále ve stejně dobré kondici, jako když jste ho koupili. V jedné komoře je unikátní směs enzymů, která si poradí i s těmi nejodolnějšími skvrnami a nečistotami. Druhá obsahuje účinné polymery, jež dokážou rozjasnit oblečení až o 50 %. Součástí třetí komory jsou vonné směsi, které jsou zárukou dlouhotrvající svěžesti. Poslední – čtvrtá komora – se stará o vlákna a zachovává původní stav oblečení.

Všechny komory tak vytvářejí dokonalý celek, jehož výsledkem je účinná receptura pro prvotřídní péči o oblečení. Výhodou kapslí je také šetření času, protože nemusíte věnovat minuty správnému dávkování pracího prostředku. Kapsli jednoduše vložíte do bubnu pračky a následně přidáte oblečení. Pak jen spustíte vhodný prací program a po jeho skončení se můžete těšit na čisté a svěží prádlo.

Čtěte dále: Jak často měnit ložní povlečení? Dopřejte ložnici voňavé osvěžení co nejčastěji