Proč si vybrat hmyzí protein od Bellfor?

Hromadná živočišná výroba je dnes jedním z největších environmentálních problémů a v důsledku globálního růstu populace se tento problém v příštích několika desetiletích bude dále zvyšovat. Kromě vysoké spotřeby zdrojů je problémem i používání antibiotik v chovu. Krmivo pro psy na bázi hmyzu je perfektní alternativou. Použitý hmyz nemůže onemocnět, takže se v chovu nemusí používat antibiotika. Výroba navíc spotřebovává výrazně méně zdrojů. Například ve srovnání s chovem skotu je k získání stejného množství proteinu potřeba pouze asi 10 procent energie.

Larvy mouchy bráněnky (latinsky Hermetia Illucens) slouží jako zdroj bílkovin pro krmiva Bellfor Naturgut-Schmaus, Landgut-Schmaus a Landgut-Menü. Všechny živiny obsahují již 10 dnů po vylíhnutí a jsou pak připraveny k dalšímu zpracování. Odpad vzniklý při výrobě se používá jako přírodní hnojivo.

Nejdůležitější výhody pro vašeho psa

Krmivo pro psy Bellfor s bílkovinami hmyzu chrání nejen životní prostředí. Jedná se také o zdravý zdroj potravy pro vašeho psa. Výrobky Naturgut-Schmaus, Landgut-Schmaus a Landgut-Menü se vyznačují mimo jiné následujícími vlastnostmi:

  • velmi vysoká stravitelnost
  • bez obilovin
  • pouze přírodní ingredience
  • prakticky žádný alergický potenciál

Proteiny na bázi hmyzu obsažené v krmivu Bellfor psi dokážou snadno strávit. Jejich biologická hodnota je kolem 85 procent.

Stejně jako u všech ostatních produktů ani u těchto nepoužívá Bellfor při výrobě mouku. To prospívá zdraví vašeho psa, protože krmivo pro psy bez obilovin zajišťuje vyváženější hladinu cukru v krvi. Protože výroba také upouští od používání jakýchkoli přísad, jedná se o přirozené a vhodné krmivo.

Bellfor výživa psů s hmyzem

Výrobce krmiva pro psy Bellfor platí za průkopníka, pokud jde o téma hmyzu v krmivu pro psy. Tato firma totiž uvedla na trh první dva druhy suchého krmiva na bázi hmyzu již v roce 2016. Od té doby sortiment pravidelně rozšiřuje. Dnes mohou chovatelé psů vybírat ze zhruba 30 různých výrobků, jež využívají výhody hmyzího proteinu, stejně tak i hmyzího tuku.

Patří k nim mimo jiné:

  • suché krmivo pro psy lisované za studena a extrudované
  • chutné mokré krmivo
  • speciální doplňky stravy
  • vysoce kvalitní výrobky pro péči o psa
  • zdravé psí svačinky

Žádné výrobky Bellfor neobsahují ani obiloviny, ani umělé přísady jako jsou zvýrazňovače chutí. Namísto toto sází firma výhradně na vybrané přírodní složky.

Více se dozvíte:
https://cz.bellfor.info/citlivi-psi