Grily na dřevěné uhlí

První věcí, kterou je třeba si při výběru grilu ujasnit, je to, na jaké palivo bude fungovat. Klasikou jsou grily na dřevěné uhlí. Doporučuji je hlavně lidem, kteří mají rádi přírodní vůni. Dřevo totiž dokáže každému pokrmu přidat nezaměnitelné aroma. Je ale pravdou, že roztopení grilu na dřevěné uhlí chce trochu trpělivosti a času.

Pěkným příkladem kvalitního produktu je gril Cattara Royal. Oceníte jeho robustní konstrukci, díky níž je vysoce stabilní, nehrozí jeho převrhnutí. Má i velkou opékací plochu, takže bez problémů uděláte hned několik druhů pokrmů naráz, a to i pro více lidí. Nechybí u něho ani praktický odkládací rošt, díky němuž udržíte hotové pokrmy teplé mnohem déle nežli u jednodušších typů grilů.

Plynové a elektrické modely

Další možností jsou plynové grily. Jejich předností je rychlé rozpálení, nezabere víc než pár minut. Obsluha je velmi snadná, stačí manipulovat s několika málo tlačítky. Jednoduše si nastavíte i požadovanou teplotu. I zde lze doporučit grily Cattara, které se dají objednat v eshopu Obchod77.cz.

Třetí variantou jsou elektrické grily. Jsou užitečné nejen na zahradě, pokud máte v dosahu přívod elektrické energie. Dají se použít i přímo v domácnosti, což například u grilů na dřevěné uhlí není zrovna praktickou záležitostí.

Ať už si zvolíte jakýkoliv typ grilu, je takřka jisté, že vás výsledky vaření potěší. Grilovaná jídla jsou příjemným doplňkem běžné stravy, a to zejména v letních měsících, kdy venku panuje pěkné a teplé počasí.