Snažíme se poskytovat co nejlepší možná technická řešení, sázíme na osvědčené dodavatele a jsme schopni dostát všem závazkům,“ popisuje Petr Kalčev, produktový manažer fotovoltaiky ve společnosti innogy, na čem firma staví nabídku pro zájemce o výrobu elektřiny ze slunce.

innogy rozhodně není žádná lokální firma, takže může plně garantovat bezproblémový proces realizace solární elektrárny a k tomu samozřejmě i vyřízení dotace z programu Nová zelená úsporám na celém území České republiky. To znamená, že se její odborníci postarají o montáž fotovoltaických panelů na klíč, o dopravu i o veškerou administrativu spojenou s čerpáním dotace.

V naší kompetenci je projektová dokumentace i pravidelná revize včetně poskytnuté záruky 30 let na výkon panelů ke všem námi dodaným fotovoltaickým systémům. Samozřejmostí je používání jen těch prověřených komponentů,“ nastiňuje P. Kalčev.

Pro výběr správného fotovoltaického systému je důležité vědět, jaká je spotřeba elektřiny v dané domácnosti. S tím souvisí dále třeba i systém vytápění, ohřev teplé vody nebo množství spotřebičů a jejich provoz. U všech svých zákazníků se innogy snaží najít optimální řešení z pohledu ekonomiky spolu s maximálním využitím dotace.

Vysvětlíme specifika jednotlivých solárních systémů a zodpovědně doporučíme zájemci ten nejvíce vyhovující jeho potřebám, případně se vydáme cestou atypického řešení. Na individuálním přístupu si skutečně zakládáme,“ říká P. Kalčev.

Jaký je tedy v kostce postup ohledně realizace solární elektrárny? Po přípravě návrhu řešení na míru dorazí na obhlídku technik. Ten posoudí, zda je daná nemovitost vhodná pro instalaci a projde se zákazníkem umístění technologií a vedení kabelů. Následně se podepisuje smlouva o dílo a innogy se pouští do vlastní realizace.

V praxi to znamená, že vyřídíme veškerou administrativu s distributorem, zpracujeme projektovou dokumentaci a domluvíme se na konkrétním termínu instalace. Až fotovoltaickou elektrárnu postavíme, zajistíme revizi a požádáme o výměnu elektroměru. Následně dojde k oficiálnímu předání díla, seznámení se s obsluhou a uvedení elektrárny do provozu. A nakonec připravíme veškerou dokumentaci a podáme žádost o dotaci z programu Nová zelená úsporám,“ vypočítává P. Kalčev.

Více informací naleznete na webu elektrinazeslunce.cz.