Jaké jsou největší výhody tepelného čerpadla?

Roční provozní náklady se vám výrazně sníží. Ano, je to tak. Pořizovací cena tepelného čerpadla je sice vyšší (můžete však čerpat kotlíkové dotace), následný provoz a úspora jsou však daleko větší (oproti elektrokotli jsou náklady čtvrtinové, u plynového kotle až o polovinu menší). Pokud tedy pořídíte do klasického rodinného domu tepelné čerpadlo vzduch-voda, můžete počítat s ročním výdajem na elektrickou energii zhruba 25 tis. Kč, a to včetně vlastní spotřeby v domácnosti. Pokud si zvolíte tepelné čerpadlo typu voda-voda, bude na vaší roční složence částka ještě o něco nižší. Díky tepelnému čerpadlu ušetříte i na ohřevu užitkové vody, kterou potřebujete po celý rok.

Snadná instalace a intuitivní užívání. Další velkou výhodou je snadná instalace a velmi intuitivní užívání, takže to zvládne opravdu každý. Tepelné čerpadlo nastavíte na začátku topné sezóny, a je to. Není tedy asi překvapením, že si tepelná čerpadla pořizuje čím dál více majitelů domů. Odpadá jim tak každodenní fyzická námaha, která je s topením uhlím nebo dřevem spojená. Navíc s pomocí aplikace nebo řídicího systému, které mají např. tepelná čerpadla od společnosti Daikin Altherma, můžete čerpadlo ovládat prakticky odkudkoli.

Neznečišťuje životní prostředí. Nemyslete jen na sebe, ale i na sousedy a budoucí generace, které tu budou žít po vás. Pro vytápění tepelným čerpadlem se nevyužívá žádný spalovací proces, takže chrání životní prostředí. Je naprosto ekologické a nevypouští do vzduchu žádné škodlivé zplodiny, které mohou mít vliv nejen na vaše zdraví. Tepelná čerpadla jsou také nejpraktičtější při získávání energie z obnovitelných zdrojů: na rozdíl od solárních systémů fungují, i když slunce nesvítí, a na rozdíl od biomasy topí, i když chybí čas na přikládání.

Tepelná čerpadla Daikin – japonská kvalita s českým srdcem

Tepelná čerpadla Daikin Altherma patří mezi moderní, úsporný a hlavně ekologický způsob vytápění. Vytápění je maximálně pohodlné. Stačí ho jen před zimou zapnout a samo si změří venkovní teplotu a tomu přizpůsobí svůj výkon. Venkovní jednotka dokáže extrahovat teplo z okolního vzduchu dokonce i při –28 °C! Kompaktní rozměry umožňují snadnou instalaci i do malých prostorů, navíc s téměř nulovými mezerami po stranách. Elegantní design dokonale ladí s jinými domácími spotřebiči, takže se nemusíte bát, že bude narušovat váš vyladěný domov. Důkazem, že čerpadla Daikin patří mezi ty nejlepší, je i poskytnutí sedmileté záruky, která je samozřejmostí. Zároveň jsou tato čerpadla zapsána v seznamu registrovaných výrobků pro využití v rámci dotací. Vyrábí se v České republice za použití špičkové japonské technologie.