Mezi poslední volné dny patří vánoční svátky. Ty však v letošním roce nevycházejí zrovna šťastně. Ze čtyř dnů je pouze jeden v pracovní den. To znamená, že většina rodičů si bude muset vybrat dovolenou v době, kdy děti mají vánoční prázdniny. Ty letos, bez covidových omezení, spadají mezi 23. prosinec a 2. leden. V záloze byste tak měli mít 5 dní dovolené.

Volno na Vánoce

Štědrý den letos spadá na pátek 24. 12. 2021, První a Druhý svátek Vánoční na sobotu a neděli. Od pondělí do pátku je opět všední den. Silvestr oslavíme v pátek 31. 12. Bujaré oslavy tak můžeme vyspávat až do neděle.

Související články

Vánoce 2021 otvírací doba

Od 1. října 2016 začal platit zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě. Během svátků musí být zavřeny provozovny, jejichž prodejní plocha překračuje 200 metrů čtverečních. Počítejte tedy s tím, že na nákup můžete skočit 24. prosince do 11:30 či 12:00, podle daného obchodu. Na 1. svátek vánoční a 26. 12. 2021 - na 2. svátek vánoční, tedy v sobotu a v neděli, bude zavřeno. Od pondělí až do 31. 12. 2021 si opět můžete doplnit potřebné zásoby. Na Nový rok, tedy 1 . ledna bude opět zavřeno.

Otevřené obchody

Zákaz prodeje v den státních svátků se netýká prodejen, jejichž prodejní plocha nepřesahuje 200 metrů čtverečních. Otevřeno tak mohou mít večerky nebo soukromé maloobchody. Nakoupit také můžete na čerpacích stanicích, v lékárnách, na letištích, železničních stanicích a autobusových nádražích či v prodejnách ve zdravotnických zařízeních.

Zdroj:

www.zpravy.aktualne.cz, www.novinky.cz