Výrobce betonových dlažeb a komponentů na exteriérové i interiérové použití, česká společnost Presbeton, nabízí celou řadu velkoplošných dlažeb splňující nejpřísnější estetická i kvalitativní kritéria.

Betonová dlažba je vhodná zejména do exteriéru, kde je schopná odolávat zdejším klimatickým podmínkám. Výhodou je pak příznivá cena, která ani u velkorozměrové prémiové dlažby nešplhá do závratných výšin. Díky moderním výrobním technologiím dnes navíc beton rozhodně není nudným šedým materiálem. Různé struktury a probarvené varianty naopak dokáží velmi věrně napodobit například kámen nebo dřevo.

Monumentální dlažba, která vydrží všechno
Prémiová dlažba, která snese jakoukoliv zátěž, tak by se dala charakterizovat dlažba MONUME XL z nabídky společnosti Presbeton. K dostání je v opravdu impozantním rozměru 1 m x 1 m nebo 1 m x 0,5 m a třech barevných odstínech, šedé, bílé a černé. Tloušťka dlaždice 12 cm zaručuje maximální odolnost i při dennodenní zátěži například pojezdem nákladních vozů. Dlažba MONUME XL má i výborné protiskluzové vlastnosti a je opatřena vnitřním ochranným systém Protect System IN, který zamezuje pronikání vody do struktury dlažby a usnadňuje čištění.

Přírodní kámen jako inspirace
Při hledání nových forem betonových dlažeb je největší inspirací příroda. Kamenná dlažba stála vždy na vrcholu pomyslného žebříčku nejrůznějších materiálů jak z hlediska vhledu, tak z hlediska odolnosti. Technologické možnosti výroby betonových produktů nyní umožňují nabízet betonovou dlažbu jako adekvátní alternativu k přírodnímu kameni.

Typickým příkladem je velkoformátová dlažbě ALMA, jejíž jemně zvrásněný povrch a nepravidelné hrany jsou k nerozeznání od přírodního kamene. Je nabízena v několika rozměrech, z nichž největší dosahuje 800 mm x 800 mm. Výběr z několika odstínů šedé doplněné o teplé tóny žluté, okrové a terakoty umožňuje architektům a koncovým zákazníků dokonale sladit dlažbu s celkovým vzhledem objektu. Dlažba ALMA je nabízena v nejušlechtilejší povrchové úpravě PCT pro snadnou údržbu a čistění. Úprava PCT zamezí pronikání vody a dalších nečistot do struktury betonu. Díky tomu nedochází k nežádoucímu rozrušení betonového povrchu a rovněž je usnadněno čištění. Kapající zmrzlina, omastek z grilování či rozlité víno tak stačí setřít obyčejným hadříkem, místo aby se nečistota vsákla a dlažbu trvale poškodila.

Další dlažba TRAVERTIN již svým názvem jasně deklaruje, na kterou horninu odkazuje. Pórovitá struktura a typický pískovcový nádech propůjčují plochám s touto dlažbou o maximálním rozměru 800 mm x 800 mm velmi luxusní vzhled.

Dřevo provází lidstvo odpradávna
Dřevo je jeden z nejoblíbenějších materiálů vůbec. Při venkovním použití však vyžaduje více pozornosti a péče, než by si mnozí z nás přáli. Betonová dlažba s reliéfem dřeva představuje kompromis mezi jedinečnou strukturou dřevěných prken a bezúdržbovým provozem betonového povrchu. Plošná dlažba DAREA o rozměru 800 mm x 400 mm zkrášlí jakoukoliv terasu či prostor kolem domu. Minimální nasákavost, snadné čištění a možnost povrchové impregnace PCT je u prémiové dlažby samozřejmostí.

www.presbeton.cz