Podlahy click, tedy podlahy pro pokládku plovoucím způsobem, představují snadný způsob, jak novou podlahu položit bez velkých obtíží. Tento typ podlahy lze totiž pokládat svépomocí, a zvládne to tak opravdu každý.

Co se týče konkrétních podmínek, podlahy click nejsou náročné z hlediska rovnosti podkladu a nevyžadují tedy ani jeho absolutní rovnost. V případě kvalitně vylitého betonu lze click narozdíl od lepeného vinylu položit bez nivelační stěrky. Zároveň je možné je pokládat na dlažbu bez nutnosti vybourání. Podlahy click tak využijete i například v nájemním bytě, jelikož u těchto podlah je následně možná i jejich demontáž.

Vinylové podlahy click představují nejodolnější podlahovou krytinu vůči vodě, která se pokládá plovoucím způsobem. Hodí se proto i do koupelen či kuchyní a do všech prostor, kde dochází k častému kontaktu s vodou. Pod click podlahu patří rovněž parotěsná fólie pro docílení zmíněné odolnosti vůči vodě. Vysoká odolnost a snadná údržba z nich tak činí vhodného kandidáta při výběru podlah.

Pokud zvažujete obkládat tímto způsobem schody, je nutné použít lepené vinylové dílce. V tomto případě může být řešením produktová řada Spirit 55, která nabízí v totožném dekoru vinylovou podlahu v provedení lepeném i v clicku s integrovanou podložkou. Při obkládce schodů je vhodné tyto varianty zkombinovat.

Jednou z možností je také vinylová podlaha z řady Pure Click. Jak už z názvu vyplývá, i tuto podlahu snadno položíte plovoucím způsobem. V tomto případě je nutné ještě použít při pokládce podložku.

Vinylové podlahy click jsou také velmi oblíbenou volbou v patrových obytných domech, jelikož velmi dobře tlumí kročejový hluk. Podlahy disponují po stranách lamel kvalitními zámky světového výrobce Vällinge, díky kterým je pokládka velmi jednoduchá. Na webu inparket.cz můžete vybírat z množství vinylové podlahy nejrůznějších dekorů, rozměrů i technického provedení.