V současné době lze lepit většinu věcí, jen je potřeba vědět, jak na to. Ať stavíte, rekonstruujete, nebo jen opravujete, lepení vám zrychlí práci a na výsledek budete hrdí. Samotné lepení je většinou snadné a rychlé, jen je nutné dodržet několik základních pravidel.

Nepodceňujte přípravu

Než začnete, je nutné si udělat představu co a kam budete lepit. Plocha, na kterou lepíte, musí být pevná. Proto je nutné nejdříve připravit podklad. Zbavte jej nečistot, mastnoty a prachu – stačí omést, vyčistit například lihem. Při lepení na stěnu či na strop je nutné sundat vrchní malbu. Nezapomeňte očistit i plochu lepeného předmětu.

Zvolte správné lepidlo

Volba lepidla je základem úspěchu. Pro náročnější lepení těžších předmětů jsou vhodná montážní lepidla. Pattex One For All je řada montážních lepidel s vysokou lepicí silou. Dokážete s nimi slepit téměř cokoliv. Vybírejte podle materiálu, který lepíte, zda se jedná o lepení v interiéru, nebo v exteriéru. Když si nejste jistí, zvolte univerzální variantu Pattex One For All Universal.

Jak přilepit zrcadlo?

Nejdříve si ověřte, že lepená plocha je dostatečně pevná a zrcadlo unese. Větší zrcadla výborně drží na hladkých dlaždicích. Očistěte obě plochy. Změřte umístění zrcadla a udělejte si značky. Připravte si lepidlo. Je nutné vybrat variantu vhodnou na lepení zrcadel například Pattex One For All High Tack. Zrcadla mají na jedné straně zrcadlovou plochu, která je na některá lepidla citlivá a jejich použití by je mohlo naleptat.

Montážní lepidlo Pattex One For All High Tack je vhodné na lepení těžších předmětů a také zrcadel, díky vysoké počáteční síle dokáže udržet zrcadlo na správném místě, navíc s ním můžete lepit i ve vlhkém prostředí.

Vložte kartuši s lepidlem do aplikační pistole a seřízněte špičku. Na zadní stranu zrcadla naneste v pruzích lepidlo. Nanášejte jej vertikálně tak, aby po nalepení mohla případná vlhkost tvořící se za zrcadlem stékat. Následně přiložte zrcadlo na místo a pečlivě po celé ploše přimáčkněte. Nechte vytvrdnout a je hotovo.

S montážním lepidlem Pattex One For All rychle a precizně přilepíte i obložení stěny, pracovní desku v kuchyni, vyviklaný práh nebo opravíte schody.

Jak přilepit skleněnou desku jako obložení v kuchyni

Průhledný materiál je na lepení obzvláště problematický. Mnohá lepidla na trhu po nějaké době vlivem světla zmatní nebo se zabarví do žluta. Pattex One For All Crystal zůstává po léta křišťálově čirý a lepený spoj tak ani nevidíte.

Změřte si místo a označte. Očistěte obě plochy. Lepidlo Pattex One For All Crystal naneste v pruzích na zadní stranu desky. Přiložte a pořádně přitiskněte. Přejeďte plochu hadříkem, vytlačíte tak případné bublinky a lepidlo se lépe rozlije do plochy. Nechte vytvrdnout.

Sklo a průhledné plasty jsou v posledních letech trendovým materiálem a často se v interiéru využívají. S vhodným lepidlem je jejich instalace či oprava snadná, rychlá a nechá vyniknout krásu čirého materiálu.

Více informací naleznete na www.pattex.cz