Místo, kde se schází celá rodina. Prostor pro trávení odpočinku i času s přáteli, kde hostíte ohlášenou i nečekanou návštěvu, využíváte ho k zábavě, ke hrám. Interiér pro relaxaci při sledování televize, čtení knížek, časopisů apod. Doplňky vtisknou duši domovu a mnoho vypovědí o vašem vkusu. Bez doplňků se zkrátka nelze obejít. Díky nim dodáte osobitý vzhled vaší domácnosti.

Výběrem doplňků zároveň vytvoříte daný styl interiéru, ať už se bude jednat o obývací pokoj v retro, provence, vintage, skandinávském stylu, či minimalismu apod. Doplňky a dekorace promění místnost, navodí útulnou a hřejivou atmosféru. Užitečné a praktické doplňky usnadní váš každodenní život a přinesou v mnoha směrech komfort. Díky náležitému výběru se vám bude bydlet lépe a snadněji. Rovněž se budete v obývacím pokoji cítit příjemně a pohodlně. Nicméně i zde platí, že všeho s mírou. Proto je třeba výběr důkladně promyslet.

Dekorace nemohou chybět, ale…

Pod pojmem doplňky si většina představí různé obrázky, vázy, polštáře a další nepostradatelné kousky. To je pravda, ale jsou věci, které by rozhodně neměly chybět v obývacím pokoji. Bezpochyby dominantou interiéru je vkusně sladěná sedací souprava a různá křesla.

To vše však dokonale ožije, až když je doplníte nějakým tím polštářkem, a není třeba se v tomto směru omezit jen na jeden či dva kusy, ale velmi dobře vypadá i působí více polštářů v různém barevném provedení, velikosti, a dokonce poslední dobou je moderní i spojení více druhů materiálu.

Mezi ocenitelné, užitečné a praktické patří i různé stojany na časopisy, knížky, noviny. Stejně tak impozantně působí truhla, která by však měla samozřejmě designově odpovídat stylu vašeho obývacího pokoje, aby nepůsobila coby rušivý element, ale naopak jako praktický a impozantní doplněk v interiéru.

Součástí vybavení obývacího pokoje jsou i stěny. Užitečnou nástěnnou dekorací jsou různé tapety, fototapety, fólie, lepicí samolepky. Prázdné stěny jsou smutné, studené a neosobní. Díky efektním doplňkům vše snadno a krásně proměníte. Zejména v obývacím pokoji perfektně vyniknou a dobře působí velké fototapety.

Kouzlo domova dotvoří i kusové koberečky. Předností je velmi snadná manipulace, tudíž je lze střídat a přemístit dle potřeby. Díky tomu můžete vyměnit design za jiný či mít hned několik a různě je kombinovat. Zejména nachází své praktické místo pod konferenčním neboli odkládacím stolkem.

Užitečný, praktický a interesantní odkládací stolek

Obývací pokoj bez odkládacího stolku si lze jen velmi těžko představit. Je nedílnou součástí. Odkládací stolek v obývacím pokoji je velmi efektním a užitečným prvkem. Odkládací plochu využije každý. Při výběru je důležité, aby stolek přirozeně zapadl do konceptu interiéru. Vybírat můžete ze široké nabídky.

K dostání jsou stolky kulaté, čtvercové, obdélníkové, oválné či v asymetrickém tvaru. Stejně tak se vyrábí v různých stylech, ať už se jedná o klasický, moderní, či rustikální. Můžete volit sklo, dřevo, kov, plast apod. Jde o nejčastější materiály, ze kterých se odkládací stolky vyrábí. Při výběru je dobré nepodcenit velikost, na které zde záleží. Logicky do malého obýváku je vhodný malý stolek. Rozkládací je ocenitelný při větším počtu návštěv, aby se na stolek vše bez problému vešlo.

Multifunkční dělicí stěna

Užitečný, praktický, ocenitelný prvek. Pokud potřebujete nenásilně a vkusně přepažit obývací pokoj, je dělicí stěna tou nejlepší volbou. Předností je snadná a jednoduchá montáž bez nutnosti stavební úpravy a jakéhokoliv zásahu. Přínosná je snadná manipulace s dělicí stěnou. Výsledkem je variabilita interiéru, zvuková izolace v prostoru a především vznik potřebného dalšího odděleného prostoru. Ať už si takto vyčleníte pracovnu, či pracovní koutek, obývací pokoj od jídelny, herní koutek od sedací soupravy apod. Díky dělicí stěně je zajištěno soukromí. K vyhranění potřebného prostoru poslouží i paravány.

Dělicí stěna může posloužit i coby efektivní úložný prostor, pokud zvolíte regálovou stěnu. Volba regálu se odvíjí od konkrétní potřeby, co potřebujete uložit. Otevřené regálové systémy působí dobře v obývacím pokoji, neboť jsou přístupné z obou stran a bude v nich dobře vypadat i dekorace. Naopak pro uložení videotéky, CD, desek apod. je vhodné zvolit uzavřenou regálovou stěnu. Platí zde pravidlo, že by tyto stěny měly mít lakovanou zadní stranu či být potažené látkou.

Budiž světlo aneb neopomenutelný doplněk

Žádný obývací pokoj se nemůže obejít a není kompletní bez vhodně vybraného osvětlení. Možností je nespočet. Základ zpravidla tvoří centrální světlo, které doplňují stojací lampy, bodová světla apod. Vhodné je pořízení alespoň jedné lampy, kde lze regulovat intenzitu světla dle potřeby.