Klasika jménem Keramická dlažba

Co se týče koupelen, drží se keramická dlažba na pomyslném prvním místě. Hlavním důvodem jsou její vlastnosti. Díky širokému druhu dekorů splňuje požadavky na design, je voděodolná, bezpečná i snadno udržovatelná. Myslete však na to, že pokud zvolíte světlé spáry, je možné, že se velmi rychle zanesou. Keramická dlažba je také ideální volbou pro kombinaci s podlahovým topením.

Dřevo v koupelně? Ano!

Že si neumíte v koupelně představit dřevěnou podlahu vzhledem k její náchylnosti na vodu? Moderní dřevěné podlahy se mohou pochlubit povrchovou úpravou, která je chrání před poškozením vlivem vlhkosti. Přesto je nutné myslet na správné odvětrávání, abyste zajistili co nejdelší živnost podlahy.

Vinylová podlaha? Trefa do černého!

O tom, že jsou vinylové podlahy opravdu multifunkční, vás přesvědčí skutečnost, že je můžete použít nejen na podlahu, ale také na stěnu nebo na schody. Celá řada dekorů vinylových podlah, které dokonale imitují dřevo, kámen a dokonce také vzor koberce, se stane zárukou, že se váš interiér promění k nepoznání. Také vlastnosti těchto podlah jsou velmi ceněny v koupelnách zejména proto, že zamezují pronikání vlhkosti, jsou měkké a velmi snadno se čistí. Mají téměř srovnatelnou propustnost tepla, takže v případě podlahového topení sázíte na jistotu, že budete mít podlahu prvotřídní kvality.

Koupelna trochu jinak

Zajímavým řešením je obklad z vinylových dílců Thermofix. Pokud se nebojíte nových řešení, budete překvapeni, jak příjemným obkladem může Thermofix v koupelně být.

Ke koupelnové klasice patří především přírodní dekory a dekor dřeva, proto nadčasové vzory podlahovin Thermofix, které jsou k nerozeznání od přírodních materiálů, jsou dobrou variantou pro všechny, kteří se chtějí obklopit dřevěnou nebo kamennou podlahou či stěnou, ale zároveň mají požadavky na materiál s dobrou odolností vůči vlhkosti a snadnou údržbou.

Vinylové dílce totiž díky své konstrukci patří mezi nejkvalitnější vinylové heterogenní podlahoviny na světě. I přesto, že se při jeho instalaci používá lepidlo, nemusíte se bát o své zdraví. Výroba vinylových dílců podléhá přísným nárokům a kontrolám. S certifikovanou antibakteriální úpravou a bez škodlivých ftalátů vyhovuje všem náročným světovým požadavkům.

Nebojte se proto při své rekonstrukci experimentovat s materiály. Vinyl už dávno nepatří jen na podlahu, ale může být zajímavou ozdobou i stěn či dveří. Navíc vinylové podlahové dílce Thermofix patří v současné době mezi nejkvalitnější krytiny.

Moderní betonová stěrka

Současným trendem je industriální styl, jenž je spojován s využitím betonu v interiéru. A ten má své zasloužené místo i v koupelnách, může se totiž pochlubit vysokou odolností, širokou barevnou škálou i bezspárovostí. V koupelnách mají své místo především připravené směsi, které stačí nanést v tenké vrstvě.

Jaké jsou aktuální koupelnové trendy?

Podlaha do koupelny se nevybírá pouze podle vlastností, ale také s ohledem na její design. Jaké jsou aktuální trendy? Oproti výrazným barvám se v současnosti upřednostňují spíše přírodní odstíny, neutrální barvy i dekor textilu. Současné trendy ovládají také populární patchworkové vzory. Krok vedle neuděláte ani s moderními 3D dekory.

Při výběru podlahy do koupelny myslete na to, že nejste omezeni jen jedním typem podlahy, ale máte široký výběr. Podlaha by měla sloužit několik let, proto ji vybírejte nejen s ohledem na design, ale také na její kvalitu a užitné vlastnosti.