Smyslem vyvýšených záhonů je usnadnění práce. Vyvýšený záhon lze umístit prakticky kamkoliv – na zahradu, na chodník, na předzahrádku nebo dokonce na balkón. Jako materiál je nejčastěji používáno dřevo a výroba svépomoci, ale stále oblíbenější jsou také stavebnicové systémy z recyklovaného plastu TRAPLAST™, které nabízejí již hotové výrobky určené ke smontování, a které navíc velmi dobře vypadají. S ohledem na možnosti daného prostoru a pěstované rostliny lze volit záhony různých velikostí a také hloubky – od menších záhonů velikosti většího truhlíku až po záhony s délkou 3 metry a hloubkou 1 metr. Oproti dřevu má plast jednu nespornou výhodu, a to že neshnije ani po letech.

Hlavní výhodou vyvýšených záhonů je právě jejich výška. Při sázení, okopávání, trhání plevele nebo sklizni se nemusíte ohýbat, dřepět nebo dokonce klečet, protože rostliny máte přímo pod rukama. Vyvýšený záhon si umístíte na stanoviště dle vlastního výběru, na slunné nebo naopak stinné místo, záhon naplníte kvalitní zeminou vhodnou pro pěstování vámi zvolených rostlin a můžete vysazovat. Vyvýšené záhony se hodí pro pěstování zeleniny (salátů, rajčat, paprik, okurek, cuket, dýní apod.), ovoce (jahod), bylinek, ale i okrasných rostlin a květin.

Recyklovaný plast TRAPLAST™

Na zahradě často dáváme přednost přírodním materiálům, chceme dbát na ekologii, ale zároveň chceme také funkčnost a odolnost. TRAPLAST™ je druhá šance pro plasty, které denně nakupujeme a využíváme v domácnosti. Materiál vzniká pečlivou recyklací plastových komunálních odpadů ze žlutých kontejnerů a výsledkem je pevný a nenasákavý produkt, který nepřemrzne a nepopraská. Je mimořádně odolný proti povětrnostním vlivům, vlhkosti, hnilobě, plísním, houbám, cizopasníkům i běžným chemikáliím.

Více informací naleznete na www.recyklace.cz