Zdroj: INTERLACTO, spol. s r.o.

Zahajte grilovací sezónu se sýrem Panýr

První teplé a slunečné dny lákají ven nejen na procházky, ale i za jídlem. O tom, že Češi milují grilování, není pochyb. Tradiční čerstvý sýr Panýr rozšíří vaše kulinářské možnosti mnoha lákavými způsoby od grilu po pečení.

Panýr je tradiční sýr z čerstvého mléka. Jeho velkou výhodou oproti běžným sýrům je, že se při tepelné úpravě nerozpouští. Můžete ho tedy péct, smažit nebo grilovat a sýr si stále zachová svůj tvar a pevnost. Není za tím žádná chemie, ale osvědčený řemeslný postup – Panýr se vyrábí vysrážením mléčné bílkoviny a následným přecezením, kdy se čerstvý sýr ještě propláchne vodou a potom vyždímá. Čím méně vody sýr obsahuje, tím je tužší. Potom se sýr vychladí, tvaruje a krájí.

Sýr, který vás bude poslouchat

Další předností sýru Panýr je jeho neutrální chuť – můžete ho použít jako výborný základ pro dochucování různým kořením nebo nakládáním do marinád a vytvořit tak pokaždé jiný rejstřík chutí. Opečením v troubě nebo na grilu pak získá skvělou a nezaměnitelnou chuť, kterou vaše rodina ocení. Panýr ale v kuchyni skvěle poslouží i bez dochucení. Opečené kostičky jsou rychle připravenou lahůdkou do rozličných teplých jídel nebo jarních a letních salátů.

Přesvědčte se o výhodách a možnostech sýra Panýr sami! Vyzkoušejte náš recept a pokud vám zachutná, vzpomeňte si i na vaše přátele a potěšte je gurmánským tipem – fotografie můžete na sociálních sítích sdílet pod hashtagem #panyrnagril.

PANÝR NA ŠPÍZU

  • sýr Panýr 200 g
  • čerstvá paprika – různé barvy
  • česnek 2 stroužky
  • tymián
  • grilovací koření
  • olej na potření
  • sůl
  • dřevěné špejle nebo kovové jehly

Sýr Panýr nakrájíme na vetší kostky. Čerstvé papriky nakrájíme na čtverečky a cibuli na měsíčky. Postupně na špejle nebo grilovací jehly střídavé napícháme dílky sýru a zeleniny. Vše potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kořením a potřeme olejem. V troubě̌ nebo na grilu pečeme dozlatova.

Přednosti sýra Panýr:

Sýr, který se neroztéká.
Vyroben z výběrového českého mléka.
Křupavá konzistence.
Po grilování originální lahodná chuť.
Ideální se zeleninou a kořením.
Rychlá příprava.

Akční letáky