Tráva jako když střihne

Obratná a lehká sekačka je snem každého majitele zahrady. Bateriové sekačky na trávu Kärcher jsou snadno ovladatelné i na nerovném terénu a okolo překážek. Očekávat od nich můžete čisté posečení až k okraji trávníku.

Sekačka Kärcher LMO 36-40 Battery umožňuje s pracovní šířkou 40 cm perfektní výsledek při sečení. Výšku nastavíte pákou přímo na těle stroje v 5 různých úrovních. Koš má praktický ukazatel naplnění, a pokud se rozhodnete využít posečenou trávu jako přírodní hnojivo, přenastavíte sekačku na funkci mulčování. Kärcher myslí i na pohodlí během práce a bezpečnost. Madlo lze přizpůsobit výšce bez použití nářadí, a navíc je úhlově nastavitelné ve dvou stupních. Pro pohodlné uskladnění i na malém prostoru jej lze také zasunout. Nežádoucímu spuštění sekačky lze zamezit vytažením červeného klíče, bez nějž ji není možné ovládat.

Na videu objevíte mnoho praktických vychytávek

Zdroj: Youtube

Na nedostupných místech, kam se běžná sekačka nedostane, je také potřeba trávu posekat.

Strunová sekačka Kärcher LTR 18-30 Battery disponuje pracovním záběrem 30 cm. Strunovou žací hlavu lze otočit o 180°, takže struna pracuje svisle v optimálním úhlu a vyžíná trávu s maximální přesností. Uživatel má vždy dobrý přehled o své práci a může efektivně upravovat okraje trávníku podél cest nebo např. terasy. Model LTR 18-30 Battery je ideální pro začišťování krajů květinových záhonů a okolí stromů, které během práce chrání sklopným ochranným krytem. Pro vyžínání pod překážkami i zahradními lavičkami lze úhel sklonu hlavy nastavit podle potřeby do tří poloh bez použití nářadí.

Co vše posekáte strunovou sekačkou objevte na videu

Zdroj: Youtube

Rovný, kulatý, nebo zaoblený

Precizně střižený živý plot je zelenou ozdobou každé zahrady a může mít tvar jaký chceme.

Bateriové nůžky na živý plot Kärcher HGE 18-50 Battery vytváří mimořádně precizní střih o délce 50 cm díky liště řezané laserem a broušené diamantem. V přední oblasti nůžek mají zuby hranatý tvar, díky čemuž můžete řezat i větve, které svou velikostí přesahují vzdálenost zubů, protože zuby se spolehlivě propracují skrz dřevo několika řezy. Při vodorovném řezání je užitečná shrnovací lišta, která se dá na nůžky jednoduše nasadit. Díky ní ostříhané větvičky nepadají do živého plotu, ale na zem, kde je snadno seberete. Při práci u zdi nebo země zabrání poškození integrovaný chránič špičky lišty. Mimořádně ergonomickou manipulaci při práci zajistí o 180°otočná rukojeť, kterou lze zafixovat na pěti pozicích. Díky tomu odlehčí zápěstí při svislém řezání.

Více na www.karcher.cz