Při výběru nábytku ke stolování je potřeba zvážit tři věci:

  • počet lidí, pro které sezení vybíráte
  • prostor, který vám dává vaše zahrada nebo terasa
  • materiál, který odolá počasí i rozlitému vínu

Velikost a počet míst k sezení není třeba více rozvádět. To se odvíjí od prostorových možností a velikosti rodiny každého z nás. Nejčastěji se prodávají sety stolu se čtyřmi nebo šesti židlemi, je ale samozřejmě možné najít vyhovující sezení jen pro dva či případně k většímu stolu dokoupit židle nebo sedáky, pokud se sejde více hostů.

Set zahradního kovového nábytku Timpana Kingston, cena na Bonami.cz: 4 799 Kč

Zásadním kritériem pro výběr zahradního nábytku je ovšem materiál. Ten musí splňovat hned několik požadavků - musí odolávat vlivům počasí jako je déšť, UV záření a případně mráz, měl by být lehký a snadný na manipulaci a také na údržbu.

Mezi aktuálně nejoblíbenější materiály patří hliník a umělý ratan. Nábytek z hliníku s kvalitní povrchovou úpravou je lehoučký, pevný a nepodléhá korozi. Bývá také stohovatelný, takže ho na zimu můžete schovat do garáže a nezabere tolik místa. Stoly u kovového nábytku mívají často desku z tvrzeného skla, které se dá snadno otřít. A to u stolování opravdu oceníte.

Set zahradního nábytku z umělého ratanu Timpana Simba, cena na Bonami.cz: 5 499 Kč

Umělý ratan je velice odolný druh plastu, který svým vzhledem připomíná přírodní ratan. Od toho si vypůjčuje elegantní vzhled, ve všech ostatních vlastnostech ho ale předčí - je dostupný v množství barevných odstínů, na sluníčku nebledne, snadno se udržuje, nevadí mu voda ani mráz, není náchylný k plísním a navíc je recyklovatelný.

Pro větší pohodlí si přiďte doplňky, které navíc vaši venkovní jídelnu zútulní i vizuálně. Vybírejte ty z odolného materiálu, který zvládne i to nejošklivnější počasí a odporuje vyšisování od sluníčka. Snadná údržba v tomto případě znamená, že tyto kousky stačí omýt vodou a máte vystaráno. Na Bonami.cz nakoupíte zahradní podsedáky, polštářky, pufy i koberce od značky Hartman.